Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ajtók csukódnak és nyílnak a diplomázók számára

2018. július 8. 15:15
A Pannon Egyetem Modern Filológia és Társadalomtudományi Kar diplomaátadó ünnepélyén a jövő nemzedékét szép szavakban gazdag útravalóval búcsúztatták.

Az egyetem aulája izgatott diákokkal telt meg szombat délelőtt. Az izgatottság mértékét nemcsak a közelmúltban sikeresen teljesített záróvizsga fokozta, de a határozott célokat megfogalmazó jövő kialakításának gondolata is.

Az ünnepélyen beszédet mondott – többek között – Porga Gyula polgármester, aki a gratulációk mellett elmondta az ünnepelteknek: azzal, hogy a Pannon Egyetemet választották évekkel ezelőtt, egy gyönyörű várost is kaptak ajándékba.

Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerint az áldozatos munka előbb vagy utóbb, de mindig meghozza gyümölcsét. Így lehetséges az, hogy ennyi tanuló, sok fáradt év után, most végre átveheti a munkáért járó elismerést, és kiléphet a - már sokat emlegetett - nagybetűs életbe.

A kar dékánja, Navracsics Judit búcsúbeszédében elmondta: amellett, hogy diplomát adhatnak át az ezt kiérdemlő volt hallgatóknak, külön öröm, hogy a külföldi - de mégis a Pannon Egyetemet választó - egyetemisták, egész évben munkájukkal, jelenlétükkel, kisugárzásukkal színesítették az egyetemi város mindennapjait, hiszen a tanároknak is kellenek új impulzusok. Jó volt látni, hogy a magyar hallgatóság is egyre nyitottabb a külföldi diákok fogadására, segítésére.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. ma 22:43 Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.