Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

SPARtai helyzet a belvárosban

2018. július 6. 4:00
Átalakítás miatt bezárt a belváros legnagyobb szupermarkete. Ősszel visszatérnek, de a bevásárlást addig is meg kell oldani.

Mindenképpen jó hír, hogy a Vár Áruházban működő Spar szupermarket a jövőben megújulva várja majd a vásárlókat – egyelőre azonban csak az elparavánozott üzletterület fogadja a földszinten azokat, akik az emeleten egyébként továbbra is zavartalanul működő boltok miatt belépnek az épületbe.

Szeptember közepéig lesz zárva a SparSzeptember közepéig lesz zárva a Spar

„A hír igaz: Veszprémben, a Cserhát ltp. 6. szám alatt található üzletünk tekintetében felújítást indítottunk. A modernizációt követően áruházunk szeptember közepén nyithat újra” – tájékoztatott minket Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője.

A belvárosi Spar különösen jó helyen működik: nemcsak a Cserhát lakótelepen, Kossuth utcán és a belváros egyéb környező területein élők mindennapjainak része, de sokan térnek be ide olyanok is, akik a munkájuk miatt töltik a napjukat a központban, és a kötelezőt a hasznossal összekötve intézik a bevásárlást. A nagy forgalmú üzlet átalakítása miatt éppen ezért elég nagy űr keletkezett.

(illusztráció)(illusztráció)

A környéken ugyanis nincs hasonló méretű szupermarket, ahol mindent egyszerre meg lehetne venni: a Jutasi úti Spar két kilométerre, a kis Tesco majd másfél kilométerre van, és a Balaton Plázában létesülő Aldit is zárva találtuk még a minap. Az egyedüli reményt a vásárcsarnok és az épületben működő kisboltok jelentik – a piac ráadásul el is bírna valamennyi forgalomnövekedést. Kérdés, hogy a vásárlók számára meg tud-e jelenni alternatívaként a csarnok – én személy szerint nem tapasztaltam a szokásosnál hosszabb sorokat azóta sem, hogy elkezdődött a Spar felújítása.

a vásárcsarnokban működő kisboltok jelenthetnek megoldásta vásárcsarnokban működő kisboltok jelenthetnek megoldást

Hogy a probléma fennáll, a hiány valós, az akkor derül ki, ha beszélgetésbe elegyedünk a környéken élőkkel. Nekem Éva néni panaszkodott: őt reuma gyötri, nehezen mozog, nem tud sokat gyalogolni, sem sokáig talpon lenni. Számára a Spar elérhető távolságban volt/lesz, a felújítás idejére azonban fia segítségére szorul: ő intézi helyette hetente egyszer a nagybevásárlást. Éva néni már nagyon várja, hogy újranyisson a szupermarket, bár halkan azért hozzátette: a multinak is csak azóta állandó vásárlója, hogy az 1. sz. élelmiszerbolt ajtajára végleg kikerült a zárva tábla.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37 A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor A tavalyit meghaladó forgalomra számít a húsfeldolgozók többsége húsvétkor Az idei húsvéti szezon előtt nem volt jelentős alapanyag-áremelkedés, ezért a húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést is vár az idei ünnepi időszakban, a kisebb üzemeknél a húsvéti forgalom elérheti az éves mennyiség 30 százalékát is - írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége szerdai közös közleményében, amelyben azt ajánlották a fogyasztóknak, hogy keressék a hazai termékeket, hiszen a magyar eredet a minőség garanciája. 2024. március 20. 12:07 A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyar munkavállalók csaknem fele váltana munkahelyet A magyarországi munkaerőpiacon szinte minden második alkalmazott váltana munkahelyet, amelynek kiválasztásánál a fizetés mértéke és a munkahely elhelyezkedése számít elsősorban - közölte a Profession.hu negyedéves reprezentatív kutatása alapján kedden. 2024. március 19. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.