Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

5 program, amit nagyon várunk a II. Balaton Fesztiválon

2018. június 28. 4:00 // Forrás: Nyitókép: Balaton Fesztivál
Egy fesztivált soha nem vetünk meg, de ha a Balaton partján rendezik meg, még inkább felkelti az érdeklődésünket. Június 29-július 1. között második alkalommal rendezik meg Balatonkenesén a Balaton Fesztivált, ahol az ingyenes koncertek és gasztroprogramok mellett extra különlegességek is várnak minket. Elmondjuk mi az, amiért mi biztosan Kenese felé vennénk az irányt hétvégén.

1. Szabadtéri UV party

A rendezvény nyitónapján ezúttal főként a Music Fm Music Killers című műsorából ismert rezidens DJ-k foglalják el a keverőpultot, amitől viszont az este különlegesebb lesz egy sima szabadtéri diszkónál, az az egyedi fénytechnika. Imádjuk az izgalmas megvilágítású tereket és bulikat, ebből pedig itt nem lesz hiány: a tánctér körül hatalmas UV ágyúkat szerelnek fel az egyedi hatás érdekében, ha pedig direkt neon színű és világos ruhákkal készültök, még parádésabb lesz a látvány.

2. Szelfi rekordkísérlet

A Szépkilátás Bisztró együttműködésével a szervezők egy rekord felállítására is kísérletet tesznek: szombaton a retro party alkalmával a bulit, a balatoni környezetet és a fesztivál szimbólumának tekintett sirályokat is magában foglaló tömeges, egy időben ellőtt szelfire hívnak mindenkit. Egyelőre nem vagyunk biztosak benne, ezt hogyan kellene elképzelni: sok ezer telefon magasba lendítéseként vagy Ellen Degeneres híres Oscar-szelfijeként, mindenesetre már azért ott a helyünk, hogy ezt kiderítsük.

3. Kalózhajó és motorcsónakos száguldás

A Balaton mellett fesztivált rendezni azért is nagyszerű, mert akár a vízből is élvezhetjük a koncerteket, vagy éppen egy hajón ringatózva ejtőzhetünk, miután megtömtük a hasunkat. Netán a koncertre hangolódás részeként motorcsónakon száguldva pumpálhatjuk fel az adrenalinszintünket, ahogy erre Kenesén is lesz lehetőség. Szelídebb motorosok pedig egy kalózhajón hódíthatják meg a vizet a Talizman Yacht jóvoltából.

4. Retro dallamok

A 90-es évek popslágereit nem azért hallgatjuk lankadatlan lelkesedéssel a mai napig, mert az akkori sztárok Grammy-díjas dalokat raktak volna le az asztalra, hanem azért, mert végső soron röhögni magunkon a legjobb, meg azon, hogy milyen kínos számokra roptuk gyerekkorunkban. Egy-egy ilyen buli alkalmával pedig jót lehet nosztalgiázni és ökörködni, mert hát egy szempontból biztosan felejthetetlenek voltak az akkori slágerek: ha meghalljuk őket, még mindig gond nélkül tudjuk visítani a dalszöveget és leutánozni az idétlen táncmozdulatokat.

5. Street food minden mennyiségben

Ezt talán nem is kell nagyon magyarázni, hiszen az újhullámos, lazaságot és a magas minőségű gasztronómiát ötvöző street foodok évek óta nagy népszerűségnek örvendenek, egy művészi gondossággal összerakott, látványnak sem utolsó hamburgertől vagy egy óriáspalacsintától pedig mindig összefut a nyál a szánkban.

II. Balaton Fesztivál

Időpont: június 29-július 1.
Helyszín: Balatonkenese, Széchenyi park

Belépés: ingyenes

Bertalan Melinda
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.