Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még idén elkezdődhet a Modern Városok Program több fejlesztése

2018. június 13. 3:00
A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

Ahogy Ovádi Péter országgyűlési képviselő választási programjában megígérte, egyik legfőbb célkitűzése a Modern Városok Program veszprémi fejlesztéseinek egyengetése lesz. Ennek érdekében szerdán városunkba látogatott Gyopáros Alpár kormánybiztos, hogy Porga Gyula polgármesterrel együtt hárman átbeszéljék a program elemeit, a megbeszélés eredményeiről pedig a sajtónak is beszámoltak.

A színház rekonstrukciója miatt a társulat a következő évadot már új helyszínen kezdiA színház rekonstrukciója miatt a társulat a következő évadot már új helyszínen kezdi

A polgármester elmondása szerint jó ütemben, az előzetes tervek szerint zajlanak a fejlesztések, amelyek közül több megvalósítása még az idén megkezdődhet. Az állatkerti új tevekifutót múlt héten már át is adták, de várhatóan év végén vagy legkésőbb jövő év elején a Petőfi Színház rekonstrukciója is startolhat. Az eredeti Medgyaszay-féle állapot visszaállítása érdekében bizonyos területek megszűnnek, megint másokat pedig az épülethez csatolnak, így az ének-zenei általános iskola adás-vétele már megtörtént, de rövidesen a Korona szálló néhány irodája is az önkormányzathoz kerül, a teátrum társulata pedig az átépítés idejére a Dimitrovba költözik.

Zajlik az új sportuszoda pályázati kiírása is, hamarosan benyújthatják a pályázók jelentkezésüket, a remények szerint pedig még a nyáron meg is lesz a nyertes kivitelező. Emellett az év második felében valósulhat meg a Veszprém-Szabadságpuszta és a Márkó-Bánd közötti kerékpárutak fejlesztése is, és a standionfejlesztés egyik eleme, a tornagyakorló építése is idén elkezdődik.

Ami a többi programelemet illeti, tervezés alatt áll az Aranyosvölgy-híd, valamint a 8-as és a 82-es utak összekötése is, az iparosparkról pedig a nyáron dönthetnek.

Gyopáros AlpárGyopáros Alpár

Gyopáros Alpár kormánybiztos úgy vélekedett, Veszprém meglehetősen szép tempóban halad, hiszen a helyi fejlesztésekről a Modern Városok Program 2015 tavaszi elindításához képest csak egy évvel később állapodtak meg. Hozzátette, a 23 város eddig több mint 850 milliárd forintot hívott le a csomag keretében, melynek 2/3-át hazai forrásból finanszírozzák – Veszprém ebből több mint 12 milliárdot pályázott meg sikeresen. A kormány emellett szeretné elindítani a Modern Falvak és Kisvárosok Programot is. Ennek érdekében év végéig tervezik elkészíteni az első stratégiát, ami alapján legkorábban 2019-ben vagy 2020-ban valósulhatna meg az újabb fejlesztési csomag.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.