Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
20°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
20°C

A közösség erejében hisz az LMP

2018. június 7. 11:50
A közösségi tervezés fontosságára hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc és Zelenák Adrián.

Zelenák Adrián, az LMP önkormányzati képviselőjelöltje hangsúlyozta: a választópolgárokat már a döntéshozatal korai szakaszában be kell vonni a közös jövőkép és stratégia kialakításába, hogy az tükrözze a lakosság igényeit és szempontjait. Ezáltal az állampolgárok jobban magukénak érzik a megvalósuló fejlesztéseket, még inkább értékelik azokat, hiszen benne van a saját munkájuk, energiájuk is. Megjegyezte: szeretné átvenni és továbbfejleszteni a más körzetekben meghonosodott jó példákat, amilyen például a Dózsavárosi Tanács is.

Gerstmár Ferenc és Zelenák AdriánGerstmár Ferenc és Zelenák Adrián

Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője hozzátette: általánosabb szinten is szeretnék a választópolgárokat bevonni a döntéshozatalba. Erre vonatkozott a közösségi költségvetésre vonatkozó javaslatuk is, amit azonban néhány évvel ezelőtt elvetett a közgyűlés. Pedig az LMP politikusai szerint a költségvetés stabilitását is szolgálná, ha erős közösségi alapokra épülne, egy esetleges hatalomváltás esetén nem a pártok, hanem a lakosság érdekei mentén, választási ciklusokon átívelően működhetne a város.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális terület jó gyakorlatait méltatta Gerstmár Ferenc A szociális területen jól működő gyakorlatokról számolt be pénteki sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.  ma 14:10 Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Ha bárki beírja a Google keresőjébe a „híd a városért” kifejezést, akkor kiad egy politikai oldalt komplett választási programmal, a jelöltek bemutatkozásával. Ez persze nem meglepő, hiszen Veszprémben az egyesült ellenzéki pártok – MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd-Zöldek – pont egy ilyen nevű civil egyesülettel közösen állítottak listát és kampányolnak. Igen ám, de az említett honlapon egyáltalán nem ezek a pártpolitikusok jelennek meg, hanem egy másik veszprémi civil formáció, az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért csapat tagjai. Cikkünkben utánajártunk, hogy pontosan mi lehet a hátterében a választók összezavarására is alkalmas helyzetnek. tegnap 14:22 Vona Gábor Veszprémben: az EP-választás tétje nem a kormányváltás, hanem az ellenzékváltás politika Vona Gábor Veszprémben: az EP-választás tétje nem a kormányváltás, hanem az ellenzékváltás Péntek délután a Második Reformkor párt színeiben Vona Gábor is ellátogatott Veszprémbe országjárásának keretében. A Jobbik egykori elnöke és miniszterelnök-jelöltje tavaly szeptemberben formálta át párttá az addigi alapítványát, amivel az EP-választáson el is fog indulni. A Vehír több témában is kérdezte a pártvezetőt, Vona Gábor pedig a mainstream ellenzéki forradalmi narratíva helyett egy jóval reálisabb politikai képet és célokat festett fel. 2024. május 7. 9:56 Veszprémben járt Magyar Péter Veszprémben járt Magyar Péter A Vén Európa és Szent Pál idézet is elhangzott Magyar Péter országjáró körútjának veszprémi állomásán május 1-jén délután a Kossuth utcán, amelyre néhány száz szimpatizáns és érdeklődő látogatott ki. Az „ellenzéki messiásként” is emlegetett Magyar a veszprémi jobboldali városvezetésről egy szót sem ejtett beszédében, ellenben börtönnel fenyegette meg a Fidesz-kormány tagjait, az oligarchákat, de még az újságírókat is. 2024. május 2. 11:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.