2019. január 22., kedd
Vince névnap

Tehetséges katonák kiállítása a Petőfi Színházban

A „Katonák a művészetekben” című amatőr alkotóművészeti kiállítást csütörökön nyitották meg a színházban.

A kiállítást Héhn Zsuzsanna festő, a Balatonfüredi MÚZSA Művészeti Egyesület elnöke nyitotta meg. Kiemelte, a kiállításon bemutatkozó katonák megtalálták a saját, egyedi nyelvüket, amelyet most megmutatnak. A műalkotások értéke az önmegvalósítás kísérletéből ered.

Héhn Zsuzsanna, festőHéhn Zsuzsanna, festő

A kiállításon többek között Molnár Beáta alkotásai tekinthetők meg, aki ajándéktárgyakat készít, horgolással és papírfonással foglalkozik. Ikotity Ildikó egyedi díszítésű ólombetétes, rézfóliás üvegekkel, mozaikfestéssel foglalkozik. Ötleteit a természetből meríti. Munkái a gyulafirátóti katolikus templomban is megtalálhatók. Demeter Ferencné kézműves munkái is helyet kaptak. Habkőből, kavicsból és üvegszalagokból készíti tárgyait.

Szilágyi Anikónál a festészet játszik jelentős szerepet. Ő tervezte az Óbudai Egyetem biztonságtudományi doktori iskolájának címerét. 2018-ban a Madách Színházban állított ki. Számos kiállítása volt már itthon és külföldön is. A kiállításon jelen vannak Keszeg Tünde munkái is, aki üvegfestéssel foglalkozik, valamint Albert Hedvig alkotásai is, aki papírfonással készíti tárgyait. Ezen kívül Tóth Mónika, Karácsony Jánosné, Fazekas Valéria, Navrátil Henrietta és Kecső Lajosné festményei kerültek kiállításra a Petőfi Színház aulájában.