Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Esélyegyenlőség a daganatos betegeknek

2009. június 6. 14:46

Az egyesült államokbeli székhellyel rendelkező Bristol-Myers Squibb Alapítvány független jótékonysági szervezet, amely amellett kötelezte el magát, hogy világszerte elősegítse az egészségügyi egyenlőtlenségek mérséklését.

Annak ellenére, hogy évente mintegy 34 ezer ember hal meg rákos megbetegedésben Magyarországon, az egészségesek mindössze 25 százaléka vesz részt rendszeres rákszűréseken hátrányos helyzete miatt. Emellett a hosszú kezelés alatt álló rákbetegek csaknem fele szenved depresszív tünetektől. A Bristol-Myers Squibb Alapítvány által támogatott program ezen alapvető problémákra keres megoldási lehetőséget.

2009-ben ismét lehetőség van pályázatokat benyújtani a meghirdetett témakörökben. A pályázati felhívás Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Oroszországban megvalósítandó projektekre vonatkozik. A Bristol-Myers Squibb Alapítvány két éven keresztül, legfeljebb 150 000 amerikai dollárral támogat öt olyan innovatív és fenntartható projektet, amely a megelőzés, a szűrés, a betegséggel kapcsolatos oktatás és az orvosi ellátás fejlesztését célozza meg az alacsony szintű szolgáltatásokban részesülő társadalmi csoportokban. Az angol nyelvű pályázatok benyújtási határideje 2009. június 15.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.