Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
22°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
22°C

A Momentum jelöltje szerint Kész Zoltán teljesen alkalmatlan

2018. február 27. 11:48
Közösségi oldalán reagált dr. Meződi János, a Momentum jelöltje, a Veszprémi Törvényszék korábbi vezetője Kész Zoltán parlamenti képviselő az ellenzéki pártoknak címzett nyílt levelére.

Kész Zoltán nyílt levélben szólította fel támogatására azokat az ellenzéki pártokat, amelyek nem álltak be mögé: az LMP-t, a Momentumot és a Jobbikot. E pártok veszprémi parlamenti képviselőjelöltjeinek azt üzente:

"Ne hozzanak szégyent Veszprémre és ne szégyenítsék meg saját magukat."

"Tegyék félre a hiúságot, tegyék félre a pártérdeket, nézzék Veszprém és Magyarország érdekét. Kérem Önöket, hogy bármilyen pártutasítás ellenére csatlakozzanak a veszprémi többséghez úgy, hogy visszalépnek a legesélyesebb ellenzéki jelölt javára."

Kész ZoltánKész Zoltán

A baloldali pártok által támogatott képviselőjelölt nyílt levelére Facebook-on közzétett üzenetben reagált dr. Meződi János, a Momentum jelöltje, a Veszprémi Törvényszék korábbi vezetője. Meződi megjegyzi, nem kívánt Kész Zoltánnal hadakozni, de "levelének stílusa olyan arcpirító, hogy ezt az elhatározásomat kénytelen vagyok revideálni."

Mint fogalmaz, Kész felszólítása nem ajánlat, hanem diktátum.

"Ilyen levelet a hűbérurak írnak a vazallusaiknak és nem egy magát európai értékrenddel felruházott képviselőnek gondoló valaki."

A Momentum jelöltje ennél is messzebb megy: Kész Zoltánt teljesen alkalmatlannak nevezi.

"Eddig is voltak, igaz elhallgatott kételyeim az Ön képviselői alkalmasságát illetően, a paraszt stílusban megfogalmazott levele után azonban már egy szemernyi sincs: Ön totálisan alkalmatlan arra, hogy a választókat képviselje. Nem csupán arra gondolok, hogy az egyik legtöbbet hiányzó képviselő volt a parlamentben, vagyis feltűnően keveset járt be a munkahelyére, hanem arra is, hogy az a bizonyos néhány indítványa is sematikus, fantáziátlan. (Olvastam azokat!) Vagyis a választóknak, így nekem is tett ígéretével szemben a képviselői feladatait slendrián módon gyakorolta."

Meződi szerint Kész Zoltán csak egy "hihetetlenül szerencsés konstellációnak" köszönheti a 2015-ös győzelmét, ami idén áprilisban nem fog megismétlődni. Úgy véli, hogy Kész Zoltán a képviselői helye megszerzése érdekében bárkivel hajlandó lepaktálni, és a cél, hogy megtartsa parlamenti székét, mindent felülír, "erkölcsöt, jó ízlést, mindent."

dr. Meződi Jánosdr. Meződi János

Meződi sommás összegzéssel zárja levelét:

"Ön emberileg alkalmatlan a tisztségre, ezt a mai levele leplezetlen őszinteséggel hozta felszínre."

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.