2021. április 12.
//
Gyula névnap

MÁR CSAK NÉHÁNY TÉLIES NAP

2018. február 27. 11:14
VMeteo.hu

Kedden egy tőlünk délre örvénylő ciklon okoz borongós időt, havazással. A délutáni órákban gyengül a csapadékhajlam. Estig 3-5 cm friss hó várható még. Általában mérsékelt marad az északkeleti szél, azonban egy-egy élén széllökés is előfordulhat. A friss havat sokfelé hordhatja a szél, fokozott óvatossággal közlekedjünk! A hőmérséklet -6°C közelében tetőzik - írja a Vmeteo.hu.

Szerdán fokozatosan csökken a felhőzet, egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap, csapadék nélkül. Mérsékelt északnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel -9°C-ig csökkenhet, délután -5° C valószínű.

Csütörtökön ébredhetünk a szezon leghidegebb reggelére, -15°C alá is csökkenhet a hőmérséklet. Péntektől erőteljes melegedés kezdődik, de búcsúzóul még számíthatunk egy kis havazásra. A hétvégén már fagypont fölé emelkedik a hőmérő higanyszála.

vehir.hu

További cikkek

A Balatonnál már jegesedik a kicsapódó víz
A Balatonnál már jegesedik a kicsapódó víz
A Balatonnál a viharos erejű széllökések csütörtök délelőtt elérték a 90 kilométer/órás erősséget, egyelőre csak a partra kicsapódó víz jegesedése indult meg. Hétvégére töredezett jégtakaró is kialakulhat a tavon - közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-vel.
Így vágj bele a téli futásba
Így vágj bele a téli futásba
Télen futni a tévhitekkel ellentétben valójában roppant egészséges és egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás, csak oda kell figyelni néhány aranyszabályra. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat arról, hogyan öltözz fel, mire figyelj oda futás közben és mi az, amit semmiképpen se hagyj ki edzés után.
Amikor valóban farkasordító hidegek voltak Veszprémben
Amikor valóban farkasordító hidegek voltak Veszprémben
Az elmúlt hétvégén megmutatta igazi farkasfogát a tél, a hőmérő több fokkal fagypont alá csökkent, ráadásul egyes mérések szerint az ország leghidegebb pontja is Veszprém közelében, Bándon volt, ahol -20 °C-ig hűlt a levegő. Kifejezetten a megyeszékhely téli időjárást Kovács Győző meteorológus, helytörténeti kutatóval száz évnél is hosszabb időskálán elemeztük, amiből kiderül, hogy mikor voltak valóban fogcsikorgató hidegek a Királynék városában.
Fut a vonat havas úton
Fut a vonat havas úton
A havas Bakonyban járt az MTI fotósa, nekünk pedig rögvest szárnyra kapott a fantáziánk.
Ilyennek látták íróink a befagyott Balatont
Ilyennek látták íróink a befagyott Balatont
Nem csoda, hogy az író, amikor meglátja a befagyott Balatont, tollat ragad, hogy a lenyűgöző élményt megoszthassa olvasóival. Idézzük meg Eötvös Károly és Jókai Mór segítségével a pazar látványt!