2021. április 12.
//
Gyula névnap

GYENGE OLVADÁS UTÁN ÚJABB HAVAZÁS

2018. február 21. 9:29
VMeteo.hu

Szerdán a közelünkben örvénylő ciklon okoz borongós időt. Többször számíthatunk gyenge csapadékra, havazásra, de havas esőbe is átválthat a halmazállapot. Ma nem gyarapszik jelentősen a hóréteg vastagsága. Gyenge, mérsékelt északkeleti szél fúj. A hőmérséklet maximuma elérheti a 2°C-ot, este 0°C valószínű.

Csütörtökre virradóra ismét vastagabb felhők érkeznek további havazást okozva. Estig kb. 5 cm friss hó ígérkezik a mostani számítások szerint. A reggeli órákban átmenetileg megélénkül az északkeleti szél. A hőmérséklet reggel -1°C, délután 0°C körül ígérkezik.

Pénteken még maradnak a felhők, de számottevő csapadék már nem érkezik. Szombaton csökken a felhőzet, rövid időszakokra a nap is előtűnhet. Vasárnaptól több napon keresztül szibériai eredetű, az átlagosnál mintegy 15°C-kal hidegebb levegő áramlik fölénk. Kemény éjszakai fagyokra készülhetünk és napközben is -5°C alatt maradhat a hőmérséklet.

vehir.hu

További cikkek

A Balatonnál már jegesedik a kicsapódó víz
A Balatonnál már jegesedik a kicsapódó víz
A Balatonnál a viharos erejű széllökések csütörtök délelőtt elérték a 90 kilométer/órás erősséget, egyelőre csak a partra kicsapódó víz jegesedése indult meg. Hétvégére töredezett jégtakaró is kialakulhat a tavon - közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-vel.
Így vágj bele a téli futásba
Így vágj bele a téli futásba
Télen futni a tévhitekkel ellentétben valójában roppant egészséges és egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás, csak oda kell figyelni néhány aranyszabályra. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat arról, hogyan öltözz fel, mire figyelj oda futás közben és mi az, amit semmiképpen se hagyj ki edzés után.
Amikor valóban farkasordító hidegek voltak Veszprémben
Amikor valóban farkasordító hidegek voltak Veszprémben
Az elmúlt hétvégén megmutatta igazi farkasfogát a tél, a hőmérő több fokkal fagypont alá csökkent, ráadásul egyes mérések szerint az ország leghidegebb pontja is Veszprém közelében, Bándon volt, ahol -20 °C-ig hűlt a levegő. Kifejezetten a megyeszékhely téli időjárást Kovács Győző meteorológus, helytörténeti kutatóval száz évnél is hosszabb időskálán elemeztük, amiből kiderül, hogy mikor voltak valóban fogcsikorgató hidegek a Királynék városában.
Fut a vonat havas úton
Fut a vonat havas úton
A havas Bakonyban járt az MTI fotósa, nekünk pedig rögvest szárnyra kapott a fantáziánk.
Ilyennek látták íróink a befagyott Balatont
Ilyennek látták íróink a befagyott Balatont
Nem csoda, hogy az író, amikor meglátja a befagyott Balatont, tollat ragad, hogy a lenyűgöző élményt megoszthassa olvasóival. Idézzük meg Eötvös Károly és Jókai Mór segítségével a pazar látványt!