Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
15°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
15°C

100 millió dollárért vehették meg a veszprémi kolesszobából induló IT-céget

2018. január 19. 11:53 // Forrás: Forbes
A Balabitet az amerikai One Identity vásárolta fel, a Forbes becslése szerint 100 millió dollárért.

Az amerikai One Identity január 16-án délután hozta nyilvánosságra, hogy felvásárolja a védelmi szoftvereket gyártó magyar tulajdonban lévő céget. A veszprémi koleszszobából induló, mára már világpiacon is jegyzett IT-biztonsági Balabitet 100 millió dollárért vehették meg- írja a Forbes, amely az év exitjének titulálta az üzletet.

"A vezető magyarországi IT-biztonsági szoftverfejlesztő cég 2000-ben indult, jóformán a Veszprémi Egyetem egyik kollégiumi szobájából, hat magyar magánszemély alapította. Az egyre növekvő magyar vállalat organikusan fejlődve ugyan szép eredményeket ért el, de a lendületes külpiaci terjeszkedéshez már külföldi befektetőre volt szükség"- írja a lap. Veszprémben K+F központot is működtet a cég, de a központjuk nem itt, hanem Budapesten található.

"A Balabit-sztori nem 2-3 év, hanem bő egy évtized alatt jutott el odáig, hogy a globális iparági szereplők is jegyezték őket, olyan cégeknek dolgoztak, mint az Orange, az AirFrance, a Facebook vagy a NASA." A társaság vezetői és társalapítói: Györkő Zoltán és Scheidler Balázs.

A felek a vételárat üzleti titokként kezelik, a Forbes 100 milliós becslését a Balabit nem kommentálta. A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Nyitóoldali fotó: Orbital Strangers / Forbes archív

Ge. Á.
további cikkek
Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adtak át a Pannon Egyetem több oktatójának. 2019. szeptember 2. 14:23 Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be az EFOP-3.2.14-17 számú „A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegennyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása” tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az EFOP-3.2.14-17-2017-00003 azonosító számú „Nyelvtanulással a boldogulásért” című pályázatot 330 000 000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018.január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul. 2019. június 25. 13:20 Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet szabadegyetemet hirdet nyugdíjas korosztály számára Veszprémben. A havi rendszerességű programokon az egyetem, művészet, üzleti élet és kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat. 2019. június 19. 12:00 Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Paks II. Akadémia néven képzési együttműködés jön létre az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság, azaz a Paks II. Zrt. és hat egyetem között. A Paks II. Akadémia program keretében szeptembertől vehetnek részt az érdeklődők az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben. A Pannon Egyetem is a leendő képző intézmények között szerepel, az erről szóló támogatási szerződés aláírására szerdán került sor az intézmény Rektori Nagy Tanácstermében. 2019. május 29. 13:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.