2021. június 15.
//
Jolán névnap

Most a hátrányos helyzetű fiataloknak segített a veszprémi Zonta Club

2017. november 25. 5:00
Péntek este a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületének javára szerveztek koncertet a Pannon Egyetem aulájában.

A segíteni akarás hozta létre a ZONTA Hölgyklubot az Egyesült Államokban 1919-ben. Azóta a világ több pontján jöttek létre aktív, környezetükre, hölgytársaikra figyelő nőkből álló szervezetek, többek között nálunk is. A betegek világnapján Veszprémben a Csolnoky Ferenc kórház számára gyűjtöttek, majd egy hátrányos helyzetű család számára létrehozott mez-árverésben segítettek, péntek este pedig a szokásos adventi koncertjüket tartották meg, melynek teljes bevételét a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületnek ajánlották fel.

- Büszkén vállaljuk, hogy klubunk egy immár 98 éves világszervezethez tartozik, amely a világ 67 országában, több mint 30 ezer női taggal segít rászorulóknak, támogat tehetségeket, karol fel művészeket, és nyújt segítő kezet a nőket érintő kérdésekben - mondta a köszöntőjében a Pannon Egyetem aulájában péntek este a 24. adventi Zonta-koncert előtt dr. Kristóf Mihályné, a klub veszprémi elnöke.

Dr. Kristóf mihályné aznap egy festménykiállítást is megnyitott a Petőfi SzínházbanDr. Kristóf mihályné aznap egy festménykiállítást is megnyitott a Petőfi Színházban

- A Zonta Club rendezvényeiben mindig olyan értékeket hordoz magában, amelyek segítenek még jobb hellyé tenni városunkat, segítenek nekünk is megélni az ünnepi pillanatokat, és nem utolsó sorban példát állít elénk jócselekedetből. Veszprémiként hálásak lehetünk, hogy az önzetlenség jegyében vállalnak szerepet a város közéletében. Úgy gondolom, hogy mai felajánlásuk is a lehető legjobb helyre kerül - mondta megnyitó beszédében a város nevében Ovádi Péter önkormányzati képviselő.

a város nevében ovádi péter köszöntötte a közönségeta város nevében ovádi péter köszöntötte a közönséget

Az est folyamán a Kruppa-Jakab Éva és Kertész Dóra közreműködésével a Magyar Honvédség Légierő Zenekara játszott ünnepi dalokat.

Pénteken nemcsak este, hanem délután is aktív volt a Zonta, ugyanis a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyitották meg Palásti Renáta festőművész kiállítását, akinek egy alkotását az esti koncerten azok között sorsolták ki, akik tombolát váltottak.

A színházban Keller Márton közreműködése után Oberfrank Pál színházigazgató azt mondta, évről-évre helyet adnak olyan rendezvényeknek, melyek fontosak Veszprém közéletében. A Zonta női tagjait dicsérve megjegyezte, hogy „tovább visznek minden olyan értéket, amelyekre a férfiak bizonyos mélységekben nem képesek.”

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Befejeződött a tihanyi apátság Királykriptájának feltárása
Befejeződött a tihanyi apátság Királykriptájának feltárása
Befejeződtek a feltárások a tihanyi apátság altemplomában, így ismét látogatható a Királykripta, ahol az alapító I. András király sírhelye is megtalálható. Feltételezések szerint a királyi családtól származó csontokat is találtak az altemplom feltárása során - közölte a munkálatokról tartott hétfői tihanyi sajtótájékoztatón Takács Ágoston vezető régész.
Járműfejlesztői státuszt kapott a Pannon Egyetem
Járműfejlesztői státuszt kapott a Pannon Egyetem
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a járműfejlesztői nyilvántartásába vette a Pannon Egyetemet. A járműfejlesztési státusz immár lehetőséget ad az egyetemnek az egyedileg fejlesztett járműrendszerek, mérőberendezések és aktuátorok nem csak tesztpályán, hanem közúton történő tesztjeinek elvégzésére is.
A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül
A Balaton idei fagyija hársmézzel, mandulával és almával készül
A balatonmáriafürdői Florida Fagyizó hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készülő Mézesem nevű fagylaltja lett a Balaton Fagyija verseny idei győztese - derült ki hétfőn a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpontban megrendezett díjátadó ünnepségen.
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben
A Deák Ferenc Általános Iskolában hétfőn adták át a műfüves focipályát, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat összefogásával jöhetett létre. A Jendrassik, a Báthory és a Kossuth iskola után ez volt a negyedik intézmény, ahol infrastrukturális fejlesztés történt.
OVSZ: hétfőtől kedvezményesen vásárolhatnak a véradók
OVSZ: hétfőtől kedvezményesen vásárolhatnak a véradók
Fél évig kedvezményesen vásárolhatnak az elfogadóhelyeken a véradók az Önkéntes véradó virtuális kártyával hétfőtől - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a véradók világnapja alkalmából az MTI-vel.