Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fasorokat cserélnek Veszprémben

2017. november 15. 16:05
Észrevette, hogy mostanában mintha megritkultak volna a fasorok a városban? Jól látja, ám aggodalomra semmi ok, nem lesz kevesebb fa Veszprémben, sőt!

Olvasónk, László fordult hozzánk a héten azzal a kérdéssel, hogy „az Almádi úton miért vágják ki a fákat az út mentén?”

Nos, mi sem tudtuk pontosan, de utána kérdeztünk a Városüzemeltetési Hivatalnál, akik a következő választ adták:

  • a Victor Hugo utcai fasor rekonstrukció harmadik ütemében az utca északi szakaszán leváltásra kerülnek az öreg díszalmák, helyükre gömbkoronás díszcseresznyék kerültek.
  • a Csermák utca 9-11. mellett leváltották az öreg csörgőfákat, helyükre hársak kerültek.
  • Bajcsy-Zsilinszky utca nyugati oldalán az öreg, beteg japánakác fasort leváltják, helyére oszlopos juhar kerül. Ez a munka folyamatban van.

Bajcsy-Zsilinszky utca nyugati oldalán a beteg japánakácok helyére oszlopos juhar kerülBajcsy-Zsilinszky utca nyugati oldalán a beteg japánakácok helyére oszlopos juhar kerül

Haluza János parkfenntartási ügyintéző azt is hozzátette: a fasori munkákra a fakivágási engedélyt Balatonfüredi Közös Önkormányzati Hivatala adta ki október 18-án.

Megtudtuk azt is, hogy a fasor rekonstrukciók keretében összesen 71 fát ültetnek el, és hogy a fenti munkákon kívül a VKSZ Zrt. további 130 fát, 3540 db konténeres cserjét és 2570 db évelőt ültet el november végéig több mint 30 helyszínen.

„A fasor rekonstrukciók és a városi faállomány kezelése során különösen ügyelünk arra, hogy minden évben több fát ültetünk el, mint amennyi az év során kivágásra kerül. Veszprém faállománya évről évre nő”- mondta el érdeklődésünkre Haluza János.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.