2018. július 17., kedd
Endre, Elek névnap

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

  • közélet
  • 2017.10.23
    09:45
  • Hirado.hu
Katonai tiszteletadás mellett, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnökének jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján hétfő reggel az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren.

A szakadó esőben, erős szélben zajló ünnepségen a lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység. A Parlament főlépcsője feletti két erkélyen egy-egy magyar zászló lengett, az egyik a forradalom emlékére lyukas volt- írja a Hirado.hu.

A ceremónián jelen volt a kormány több tagja, részt vettek katonai és állami szervezetek képviselői, ott volt a diplomáciai testület több tagja.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által szervezett központi programok kiemelt rendezvényét 15.00 órakor a Terror Háza Múzeumnál tartják, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

MTI Fotó: Illyés TiborMTI Fotó: Illyés Tibor

Emellett a fővárosban, országszerte és külföldön is számos megemlékezéssel, programmal várják az ünneplőket, családokat. A Nyitott Parlament keretében ingyenesen tekinthető meg a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, az ott elhelyezett Szent Korona. Este Szabadságkoncertet tartanak a Millenárison.

A rendezvényekkel összefüggésben országszerte és a fővárosban is forgalomkorlátozásokra kell készülni. Veszprémben itt kell korlátozásokra számítani.

Veszprémben reggel 9 órakor kezdődtek meg az ünnepi megemlékezések az Alsóvárosi temetőben és a rendőrség épületében, ahol Ovádi Péter önkormányzati képviselő mondott beszédet. Erről később részletesebben beszámolunk.

18 órától Porga Gyula polgármester mond ünnepi beszédet a Megyeház téren.