2018. április 26., csütörtök
Ervin névnap

Mit rejt a Séd patak?

  • közélet
  • 2017.06.19
    11:56
  • VKSZ Zrt.
Vaslábas, zománcozott serpenyő, konzervdoboz – nem, ez nem egy konyhai kelléklista ez a Séd patakból kihalászott több zsáknyi szemét közül néhány és akkor a rengeteg kábelről még nem is beszéltünk.

Az Édesvizeinkért Természetvédelmi Egyesület első veszprémi vonatkozású szombati akciójáról tudósít a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.honlapja. A szervezet lelkes önkéntesei már fel vannak vértezve tapasztalatokkal, hiszen két patakot már megtisztítottak: Balatonfüreden a Koloska patakot, illetve a Szentkirályszabadja és Balatonalmádi között húzódó Malom-völgyet.

Szombaton a História Malomkerttől a Házgyári útig terjedő szakaszon tisztították ki a Séd patakot és a Március 15. utca végétől a Rab Mária Forrásig terjedő mederszakaszt.

Nemcsak fizikai, hanem energetikai tisztítást is jelent ez – mondta Mészáros Balázs az egyesület elnöke. A tisztítás gyógyítás is egyben, amire nagy szüksége van a környezetünknek.

Az egykori Füredi Szabadidős Egyesület névváltása zajlik éppen, Édesvizeinkért Természetvédelmi Egyesületté szeretnénk válni, országos működési területtel – avat be a távlati tervekbe Mészáros Balázs. Az a célunk, hogy hazánkban az összes forrás, patak, tó tisztítva legyen, fizikálisan és energetikailag is. Ehhez várjuk további tagok csatlakozását, akik szívesen vesznek részt kezdeményezéseinkben.

Az egyesület veszprémi akcióját a VKSZ Zrt. és VHK Nonprofit Kft. is támogatta, zsákokat és a szemétszedéshez szükséges csipeszeket biztosítottunk az önkénteseknek illetve gondoskodtunk a több zsáknyi hulladék elszállításáról.