2020. április 6. // Vilmos, Bíborka névnap

7 veszprém megyei intézmény nyerte el a Bázisintézmény címet

2017. április 11. 21:10
A veszprémi Csermák Antal Zeneiskolában ünnepélyes keretek közt adták át az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címeket. Az ünnepélyen Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere mondott köszöntőt. Veszprém megyében 7 közoktatási intézmény nyerte el a címet.

Galambos Zsuzsanna, a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője köszöntötte a címet elnyert óvodák és iskolák vezetőit, képviselőit. Beszédében ismertette a Bázisintézményi program lényegét. Kiemelte, hogy a két megyében, Veszprém és Fejér megyében, nagy jelentőségű szakmai élet van a pedagógia területén is.

Galambos ZsuzsannaGalambos Zsuzsanna

2016 decemberében írták ki a pályázatot, melynek célja a pedagógiai munka eredményességének növelése volt. Azon intézmények pályázhattak a bázisintézmény cím elnyerésére, akiknél a gyakorlatban megjelent a szakmai innováció és bázisintézményi tevékenységükkel katalizálják a pedagógiai szakmai közélet fejlődését, valamint vállalkoztak a Pedagógiai Oktatási Központtal való szakmai együttműködésére.

Sok intézmény nyújtott be pályázatot, de a két megyében összesen 16 intézménynek lett sikeres a pályázata. Fejér megyében 9 intézmény volt eredményes, míg Veszprém megyében 7 intézmény nyerte el a Bázisintézmény címet – az Ajka Városi Óvoda, a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, a SZÍN-VONAL Alapfokú Művészeti Iskola, a Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda, a Veszprémi Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Csermák Antal AMI Intézményegység valamint a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat.

Az ünnepi rendezvény a pályázati ciklus lezárását jelentette, ám a szakmai munka jelentős része, a feladatok közös megoldásával, még csak most veszi kezdetét.

Minden jó gyakorlatot és példát fontos minél szélesebb körben ismertté tenni

- jelentette ki Brányi Mária alpolgármester. Elmondta, mennyire büszke arra, hogy két városi intézmény is elnyerte ezt a nemes díjat. Kiemelte, hogy Veszprémben milyen jelentőséggel van jelen az oktatás és a nevelés, mely 100 éves hagyománnyal rendelkezik városunkban.

Brányi MáriaBrányi Mária

A városnak is feladatának kell, hogy érezze, hogy gazdagabb oktatói és nevelői munka alakuljon ki. Közös érdekük, hogy egészséges, jó alapú utókor vegye át a pedagógusi feladatokat, illetve az, hogy együttesen gyarapítsák a város és az intézmények sikereit.

Riskó Annamária
Domján Attila

További cikkek

Új karral bővülhet a Pannon Egyetem
Új karral bővülhet a Pannon Egyetem
Ovádi Péter és Vigh László parlamenti képviselők kezdeményezésére új karral bővülhet a Pannon Egyetem.
Kreditet kapnak az egyetem hallgatói az önkéntességért
Kreditet kapnak az egyetem hallgatói az önkéntességért
Azok a hallgatók, akik a tavaszi szemeszterben segítik a koronavírus járvány elleni védekezésben részt vevők vagy a környezetükben élők mindennapjait, 3 kreditpontot kapnak a félévben.
Beindult az online oktatás a Pannon Egyetemen
Beindult az online oktatás a Pannon Egyetemen
A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánját, prof. dr. Navracsics Juditot kérdeztük arról, hogyan sikerül ebben a rendkívüli helyzetben elérni a hallgatókat, és segíteni őket abban, hogy tanulmányaik – rendhagyó módon ugyan, de – a szokásos mederben folyhassanak tovább.
Pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz
Pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz
Pár nap kell az iskolákban a digitális munkarendre való átálláshoz, de utána látni fogjuk, milyen színes oktatási gyakorlat alakul majd ki ezen a téren - mondta a köznevelési államtitkár a Kossuth Rádióban.
Veszprémben bezárnak az óvodák, kiállítóhelyek, könyvtárak, változik a helyi járatos közlekedés rendje
Veszprémben bezárnak az óvodák, kiállítóhelyek, könyvtárak, változik a helyi járatos közlekedés rendje
Újabb intézkedésekről tájékoztatta a lakosságot Porga Gyula polgármester szombaton.
2020. április 6. // Vilmos, Bíborka névnap