2021. június 18.
//
Levente névnap

Közösségi teret kaphatnak a Bakonyalján élők

2017. január 23. 14:10
Veszprémet a legbiztonságosabb városok között tartaná; választókerületének eltérő igényeit egyaránt kiszolgálja Takács László önkormányzati képviselő.

Az egyik legnyugodtabb, legszebb városrész mellett az egyik legnépesebb lakótelep teszi ki Takács László önkormányzati képviselő választókerületét, a kettes számút. – Eltérő igények jellemzik a Bakonyalja és a Jutasi úti lakótelep hozzám tartozó részeit. Jól példázzák ezt a helyijáratok menetrendrendjével kapcsolatos lakossági észrevételek. A Damjanich és Haszkovó utca környékén élő, nagyrészt nyugdíjas lakosság érdekei gyakorlatilag szembementek a zömében családok lakta Bakonyalja negyed kéréseivel. Ahogy mindig, ebben az esetben is a többséget pozitívan érintő döntés mellett álltam ki, de így megkaptam a feddést a másik oldaltól – árulta el Takács László.

Mint mondta, a Damjanich utcai lakótelepen – a véghezvitt szilárd burkolatú parkoló kiépítésén túl – nem sok lehetőség adódik komolyabb fejlesztésekre, hiszen egy nagyon zárt, zsúfolt épületegyüttes húzódik ott. – Járdajavításokat, fitnesz eszközök telepítését tervezzük, valamint szeretnénk egy kis játszótérrel is szépíteni az övezetet – tette hozzá.

– A Deák Ferenc Általános Iskola kapcsán mindig van feladat – szögezte le a választókerülethez tartozó egyetlen közintézményről, melynek épülete az Örömhír Evangélikus Óvoda otthonául is szolgál. – A megye egyik legnagyobb iskolájáról van szó, több mint nyolcszáz gyermek folytatja itt tanulmányait. Az önkormányzat minden évben segíti a koros épület karbantartását. Úgy gondolom, hogy amennyiben biztosítjuk a gyerekek megfelelő színvonalú oktatását, úgy a felnőttek is nyugodtabban összpontosíthatnak saját feladatukra – húzta alá, majd kiemelte: büszke arra, hogy képviselőként módjában áll elősegíteni az iskola zavartalan működését.

A Bakonyalja Veszprém egyik legélhetőbb, legkedveltebb övezete – jelentette ki Takács László a társas-, családi- és panelházakat is felölelő, markánsan elkülönülő területről. Itt hamarosan nagy volumenű faültetési program veszi kezdetét. – A Nobel-díjasok parkját a híresztelésekkel ellentétben nem értékesíti az önkormányzat, sőt Porga Gyula polgármester úr ígérete szerint az ősz folyamán újabb csemetékkel bővülhet a zöldterület.

A második ciklusát töltő képviselő mindössze egy közösségi helyet hiányol a Bakonyaljából, a tervek szerint a közeljövőben ez a gond is megoldásra talál: – A VKSZ Zrt. felajánlásával egy irattár átalakítása után nyerhetünk egy nagyobb rendezvények rendezésére is alkalmas helyiséget. A lakógyűlések szervezése mellett más, a közösség összekovácsolását szolgáló események is otthonra találhatnak majd itt. Ez a fejlesztés azt a célt szolgálja, hogy még közvetlenebbé váljon a kapcsolatom a választókkal. Nyitott képviselőként hirdettem magam a kampány során, s ehhez tartom is magam. Egyéni és társadalmi kérdésekben is gyakran keresnek fogadóóráimban és telefonon is, amire ezúton is bátorítom a választókat.

Takács László önkormányzati képviselői teendői mellett a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnökeként is Veszprémet szolgálja. A grémiumban betöltött szerepével kapcsolatban elmondta, az ötfős társaság legfőbb célja, hogy Veszprém megőrizze a legbiztonságosabb megyeszékhely státuszát. – Ennek érdekében alakult az állandó bizottság. A mi feladatunk a Veszprémben működő polgárőrségek koordinálása, s aktív kommunikációt folytatunk a körzeti megbízotti irodával és a városi főkapitánysággal is. A jövőben szeretnénk a fiatalokat is bevonni a polgárőri teendők ellátásába. Emellett a város kamerarendszerét is bővíteni kívánjuk. Ez a lépés is a Veszprémben jól működő preventív intézkedésekhez kapcsolódna.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Veszprém megye erős Fidesz-bázis, de az MSZP vállalja a kihívást
Veszprém megye erős Fidesz-bázis, de az MSZP vállalja a kihívást
Két előválasztási jelöltjét is bemutatta az MSZP-Párbeszéd Veszprém megyében. A pápai körzetben Grőber Attila méretteti meg magát, a megyeszékhelyen és térségében pedig Mesterházy Attila.
Gyurcsány ítélőképességén is múlik, hogy elindulhat-e Katanics Sándor az előválasztáson
Gyurcsány ítélőképességén is múlik, hogy elindulhat-e Katanics Sándor az előválasztáson
Továbbra is kérdéses, hogy elindulhat-e Katanics Sándor az ellenzéki előválasztáson. A veszprémi DK-s politikus közösségi oldalán már többször jelezte, hogy demokratikus úton szeretné megmérettetni magát a többi ellenzéki jelölttel szemben, viszont az előválasztáson való részvétel feltételei miatt ez már nem csak az ő elhatározásán múlik.
A Jobbik árnyjátéka Veszprémben
A Jobbik árnyjátéka Veszprémben
Az ellenzéki előválasztás egyvalamire biztosan jó: az ellenzéki pártok egymás közt megemésztik a jelölteket, azaz lefolytatják azokat a teátrális vitákat, egyezségeket, amelyek végén egy látszólag konszenzusos jelöltet tudnak kiállítani a Fidesz-KDNP-vel szemben. Ugyanakkor, ha kívülről nézzük ezt a folyamatot, sokatmondó összefüggések és még nagyobb ellentmondásokat lehet találni a személyek és szervezetek között. Veszprém pedig orvosi lónak is beillene ebben.
V99 néven szeretne új lendületet venni a helyi ellenzék
V99 néven szeretne új lendületet venni a helyi ellenzék
V99 néven új Facebook-oldalt indít a helyi ellenzék, amely elnevezés nem véletlenül mutat hasonlóságokat Karácsony Gergely 99 Mozgalmával. A veszprémi MSZP-LMP-Párbeszéd frakció azt is bejelentette, hogy az előválasztáson Budapest főpolgármesterét támogatják miniszterelnök-jelöltnek.
A parlamentbe vezetné pártját Varga-Damm
A parlamentbe vezetné pártját Varga-Damm
A Reformerek Pártjának céljairól beszélt szombati sajtótájékoztatóján Varga-Damm Andrea, a párt alapítója.