2021. október 20.
//
Vendel névnap

Közösségi teret kaphatnak a Bakonyalján élők

2017. január 23. 14:10
Veszprémet a legbiztonságosabb városok között tartaná; választókerületének eltérő igényeit egyaránt kiszolgálja Takács László önkormányzati képviselő.

Az egyik legnyugodtabb, legszebb városrész mellett az egyik legnépesebb lakótelep teszi ki Takács László önkormányzati képviselő választókerületét, a kettes számút. – Eltérő igények jellemzik a Bakonyalja és a Jutasi úti lakótelep hozzám tartozó részeit. Jól példázzák ezt a helyijáratok menetrendrendjével kapcsolatos lakossági észrevételek. A Damjanich és Haszkovó utca környékén élő, nagyrészt nyugdíjas lakosság érdekei gyakorlatilag szembementek a zömében családok lakta Bakonyalja negyed kéréseivel. Ahogy mindig, ebben az esetben is a többséget pozitívan érintő döntés mellett álltam ki, de így megkaptam a feddést a másik oldaltól – árulta el Takács László.

Mint mondta, a Damjanich utcai lakótelepen – a véghezvitt szilárd burkolatú parkoló kiépítésén túl – nem sok lehetőség adódik komolyabb fejlesztésekre, hiszen egy nagyon zárt, zsúfolt épületegyüttes húzódik ott. – Járdajavításokat, fitnesz eszközök telepítését tervezzük, valamint szeretnénk egy kis játszótérrel is szépíteni az övezetet – tette hozzá.

– A Deák Ferenc Általános Iskola kapcsán mindig van feladat – szögezte le a választókerülethez tartozó egyetlen közintézményről, melynek épülete az Örömhír Evangélikus Óvoda otthonául is szolgál. – A megye egyik legnagyobb iskolájáról van szó, több mint nyolcszáz gyermek folytatja itt tanulmányait. Az önkormányzat minden évben segíti a koros épület karbantartását. Úgy gondolom, hogy amennyiben biztosítjuk a gyerekek megfelelő színvonalú oktatását, úgy a felnőttek is nyugodtabban összpontosíthatnak saját feladatukra – húzta alá, majd kiemelte: büszke arra, hogy képviselőként módjában áll elősegíteni az iskola zavartalan működését.

A Bakonyalja Veszprém egyik legélhetőbb, legkedveltebb övezete – jelentette ki Takács László a társas-, családi- és panelházakat is felölelő, markánsan elkülönülő területről. Itt hamarosan nagy volumenű faültetési program veszi kezdetét. – A Nobel-díjasok parkját a híresztelésekkel ellentétben nem értékesíti az önkormányzat, sőt Porga Gyula polgármester úr ígérete szerint az ősz folyamán újabb csemetékkel bővülhet a zöldterület.

A második ciklusát töltő képviselő mindössze egy közösségi helyet hiányol a Bakonyaljából, a tervek szerint a közeljövőben ez a gond is megoldásra talál: – A VKSZ Zrt. felajánlásával egy irattár átalakítása után nyerhetünk egy nagyobb rendezvények rendezésére is alkalmas helyiséget. A lakógyűlések szervezése mellett más, a közösség összekovácsolását szolgáló események is otthonra találhatnak majd itt. Ez a fejlesztés azt a célt szolgálja, hogy még közvetlenebbé váljon a kapcsolatom a választókkal. Nyitott képviselőként hirdettem magam a kampány során, s ehhez tartom is magam. Egyéni és társadalmi kérdésekben is gyakran keresnek fogadóóráimban és telefonon is, amire ezúton is bátorítom a választókat.

Takács László önkormányzati képviselői teendői mellett a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnökeként is Veszprémet szolgálja. A grémiumban betöltött szerepével kapcsolatban elmondta, az ötfős társaság legfőbb célja, hogy Veszprém megőrizze a legbiztonságosabb megyeszékhely státuszát. – Ennek érdekében alakult az állandó bizottság. A mi feladatunk a Veszprémben működő polgárőrségek koordinálása, s aktív kommunikációt folytatunk a körzeti megbízotti irodával és a városi főkapitánysággal is. A jövőben szeretnénk a fiatalokat is bevonni a polgárőri teendők ellátásába. Emellett a város kamerarendszerét is bővíteni kívánjuk. Ez a lépés is a Veszprémben jól működő preventív intézkedésekhez kapcsolódna.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Bár vasárnap este még nem volt teljes a szavazatok feldolgozottsága, Márki-Zay Péternek szinte behozhatatlan előnye van Dobrev Klárával szemben, így várhatóan ő lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson.
Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom
Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom
A párt a helyi szervezetet két éve elnöklő Kovacsics Zsoltot indítja Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében.
Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől
Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől
Karácsony Gergely péntek délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy annak ellenére, hogy az előválasztás első fordulójában a második legtöbb szavazatot kapta, visszalép a miniszterelnök-jelölt-jelöltségtől és Márki-Zay Pétert fogja támogatni Dobrev Klára ellenében.
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a demokratikus alapelveket kérdőjelezte meg az előválasztás kapcsán a veszprémi példa alapján.
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Kétszer annyi szavazatot gyűjtött be a DK jelöltje, Dr. Csonka Balázs, mint Mesterházy Attila az ellenzéki előválasztáson Veszprémben, így várhatóan ő lesz a kihívója a Fidesz-KDNP jelöltjének a jövő évi országgyűlési választáson. A miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klára gyűjtötte be a legtöbb voksot, mögötte nem sokkal lemaradva Karácsony Gergely végzett.