Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

A jövő katonáit keresik

2017. január 18. 12:11
Honvédelmi pályaválasztási napot tartottak középiskolások számára szerda délelőtt a Veszprém Agórában.

A rendezvényen több katonai szervezet képviseltette magát: az Agóra nagytermében előadásokkal mutatkoztak be, az épület előcsarnokában elhelyezett standokon pedig személyesen is beszélgettek a potenciális jelentkezőkkel.

A rendezvény megnyitóján Takács Szabolcs, a megyei védelmi bizottság elnöke kiemelkedő jelentőségűnek nevezte a megyénkben először megrendezett honvédelmi pályaválasztási napot. Mint mondta, a pályaválasztás felelősségteljes döntés, és csak kevesen vannak, akik konkrét elképzelésekkel vágnak bele, a többség az utolsó pillanatig puhatolózik, keresi a maga útját. Takács Szabolcs hangsúlyozta: fontos, hogy ki milyen képzést választ, mert „a nemzet jövője a fiatalokban van. (…) A kiforrott, átgondolt döntés egy sikeres élet záloga.” A katonai hivatás egy életre szól, és megköveteli, hogy az egyéni érdekeket alárendeljék egy magasabb cél, a haza védelme érdekében. Ezzel együtt a katonai pálya biztos jövőt jelent – hangsúlyozta.

Takács SzabolcsTakács Szabolcs

– A Magyar Honvédség nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megismertesse a diákokkal a honvéd hivatást – fogalmazott Vanyur Tibor ezredes, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka. A parancsnokság közel 1500 rendezvényen jelent meg az elmúlt évben, ezúttal azonban egy kifejezetten erre a célra megrendezett programra hívták a fiatalokat.

Vanyur TiborVanyur Tibor

A megjelent diákok a Magyar Honvédségen belül több irányba is indulhatnak: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felsőfokú képzésében hivatásos tisztekké válhatnak, de az Altiszti Akadémia érettségi utáni képzéseit is választhatják. Arra is lehetőség van, hogy az önkéntes tartalékos rendszerben tapasztalják meg a katonaság velejáróit – mint elhangzott, az önkéntesek közül sokan döntenek úgy, hogy hivatásos, szerződéses szolgálatot vállalnak.

A diákok kiképzésre szánt fegyvereket is kézbe vehettekA diákok kiképzésre szánt fegyvereket is kézbe vehettek

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.