Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Korcsolyát húztak a gyermekotthon lakói

2017. január 12. 12:45
Csütörtök délelőtt a bakonyoszlopi gyermekotthon lakói vették birtokukba a Veszprém Aréna szomszédságában felállított jégpályát. A Nemzeti Tehetség Program keretében jégkorong bemutatót tekinthettek meg, majd ki is próbálhatták a sportágat.

A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Eszterházy György Gyermekotthon és az Eszterházy György Általános Iskola Speciális Szakiskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola hatvan hátrányos helyzetű, gondozott fiatalja látogatott el kedd délelőtt a veszprémi Intersport Jégpályára. A gyerekek az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt sportág-népszerűsítő pályázat, a Nemzeti Tehetség Program keretében érkeztek városunkba – tudtuk meg az intézmény szakmai vezetőjétől, Szűcsné Orbán Judittól.​

– Programsorozatunk első állomása is azt a célt szolgálja, hogy a nálunk élő és tanuló gyerekek testközelből éljék át sportolás örömeit – mondta Szűcsné Orbán Judit. Hozzátette: a gyerekek fizikális és mentális képességeinek fejlődését is kiválóan szolgálja a rendezvénysorozat, amely az egészséges életmód fontosságára is felhívja a figyelmet.

Az esemény a Veszprémi Jéglovagok U12-es jégkorongcsapatának bemutatójával kezdődött, majd a gyermekotthon lakói húztak korcsolyát.

Az első mozdulatok helyes elsajátításában a Jéglovagok edzői, a korábbi válogatott hokis, Feil Arnold és Prajda Roland segédkezett. A gyerekek kedvét – a kezdetben gyakori – esések sem szegték, önfeledten szívták magukba a korcsolyázás alapjait.

Zatkalik Dániel
további cikkek
Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. 2024. április 20. 14:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.