2023. január 31.
//
Marcella névnap

Korcsolyát húztak a gyermekotthon lakói

2017. január 12. 12:45
Csütörtök délelőtt a bakonyoszlopi gyermekotthon lakói vették birtokukba a Veszprém Aréna szomszédságában felállított jégpályát. A Nemzeti Tehetség Program keretében jégkorong bemutatót tekinthettek meg, majd ki is próbálhatták a sportágat.

A Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Eszterházy György Gyermekotthon és az Eszterházy György Általános Iskola Speciális Szakiskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola hatvan hátrányos helyzetű, gondozott fiatalja látogatott el kedd délelőtt a veszprémi Intersport Jégpályára. A gyerekek az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt sportág-népszerűsítő pályázat, a Nemzeti Tehetség Program keretében érkeztek városunkba – tudtuk meg az intézmény szakmai vezetőjétől, Szűcsné Orbán Judittól.​

– Programsorozatunk első állomása is azt a célt szolgálja, hogy a nálunk élő és tanuló gyerekek testközelből éljék át sportolás örömeit – mondta Szűcsné Orbán Judit. Hozzátette: a gyerekek fizikális és mentális képességeinek fejlődését is kiválóan szolgálja a rendezvénysorozat, amely az egészséges életmód fontosságára is felhívja a figyelmet.

Az esemény a Veszprémi Jéglovagok U12-es jégkorongcsapatának bemutatójával kezdődött, majd a gyermekotthon lakói húztak korcsolyát.

Az első mozdulatok helyes elsajátításában a Jéglovagok edzői, a korábbi válogatott hokis, Feil Arnold és Prajda Roland segédkezett. A gyerekek kedvét – a kezdetben gyakori – esések sem szegték, önfeledten szívták magukba a korcsolyázás alapjait.

Zatkalik Dániel

További cikkek

Izgalmas előadásokkal szólították meg az egyetemek az Ipari diákjait
Izgalmas előadásokkal szólították meg az egyetemek az Ipari diákjait
Hétfő délelőtt pályaorientációs napot tartott a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma.
Megemelték a sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott támogatást
Megemelték a sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott támogatást
A korábbi 50 ezer forintról 58 ezer forintra emelkedett januártól az első sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott kormányzati támogatás - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára.
Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat
Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat
Szombaton 10 órától írnak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a Belügyminisztérium által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok - tudatta az Oktatási Hivatal szerdán a honlapján.
Brusznyai örökségét viszik tovább
Brusznyai örökségét viszik tovább
Emlékhangversenyt szerveztek Brusznyai Árpád, 1956-os veszprémi tanár és a forradalom mártírjának emlékére szombat este a Pannon Egyetem aulájában. Az ünnepi eseményen adták át az idei Brusznyai-díjakat is, a hangversenyen pedig a Mendelssohn Kamarazenekar mellett fellépett a helyi általános és középiskolai kórusokból, valamint veszprémi énekkarokból álló Brusznyai oratóriumkórus is.
Fél évszázados a csetényi óvoda
Fél évszázados a csetényi óvoda
Születésnapi ünnepséggel emlékeztek meg Csetényben arról, hogy 50 éve működik a bakonyi település óvodája, ám a rendezvényen sokkal több olyan elem volt, ami már inkább a jövőbe mutatott. A köszöntők mellett országos díjjal is jutalmazták az intézmény családbarát törekvéseit.