2021. április 17.
//
Rudolf névnap

Ráhangolódás az ünnepre

2016. december 19. 13:55
Ajándékcsomaggal, ünnepi műsorral, és ebéddel várta az idősöket a VKTT Egyesített Szociális Intézmény hétfő délelőtt a Hittudományi Főiskolán.

Magyarország lakossága a 2011-es népszámlálási adatok szerint 9 937 628 fő volt, ebből 1 154 149-en 70 évesnél idősebbek voltak, tehát az ország minden tizedik lakosa ebbe a korosztályba tartozik.

Magyarországon minden 10. ember 70 évnél idősebbMagyarországon minden 10. ember 70 évnél idősebb

A Veszprémi Kistérségű Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény közel 20 esztendeje végez idősgondozási feladatokat, összesen 6 telephelyen. Ahogy minden évben, idén is karácsonyi ünnepséggel várta gondozottjait a Hittudományi Főiskolán, ahol Leblanc Győző és Tóth Éva műsorával, ebéddel, valamint ajándékcsomag átnyújtásával igyekeztek hozzájárulni a karácsonyi hangulathoz.

Tóth éva és leblanc győző adott ünnepi műsortTóth éva és leblanc győző adott ünnepi műsort

Az ünnepségen Porga Gyula polgármester köszöntötte a jelenlevőket, aki beszédében az intézmény munkáját dicsérve elmondta: „mindenkinek szüksége van azokra az apró gesztusokra, melyek a mindennapokat szebbé teszik. Az a szolgáltatás, amit a város nyújt, nem csak tárgyiasult formáról szól, hanem az ember és ember közötti interakcióról is.”

A polgármester a karácsonyi és újévi jókívánságok után azt mondta, bárki „csodává válhat”, ha a gesztusokkal hozzá tud járulni mások mindennapjainak szebbé tételéhez.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Koronavírus - Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Koronavírus - Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 217, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4604 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton, kiemelve: eddig 3 213 837 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 371 702-en már a második adag vakcinát is megkapták.
Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Az épület napelemrendszer kiépítését is magába foglaló energetikai fejlesztésen esik át június végéig, melynek részleteiről Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési számolt be pénteken.
Bringapályák épülnek megyénkben
Bringapályák épülnek megyénkben
A pályák országszerte 36 településen épülnek fel, közöttük megyénkből Nemesvámoson, Pápán, Veszprémben és Zircen.
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
A héten készült el a bakonyi településen egy régóta felújításra váró járdaszakasz, valamint kondiparkkal is gazdagodott a település a Magyar Falu Program nyerteseként. A jövőben újabb területeken nyílnak meg pályázatok.
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.