2021. április 12.
//
Gyula névnap

Mire figyeljenek a karácsonyi árusok?

2016. november 21. 15:19
A karácsonyi vásár eladóit tájékoztatta a kormányhivatal a vásári tevékenységgel kapcsolatos jogszabályokról hétfő délelőtt a Kossuth utcán.

Dr. Dobó-Kocsis Veronika, a Veszprém Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatóságának vezetője rövid összefoglalót tartott, amiben a leggyakoribb hibákra hívta fel a figyelmet, illetve ezek elkerülésére intette a kereskedőket.

Hangsúlyozta: fontos, hogy az árakat jól láthatóan, egyértelmű módon, írásban tüntessék fel minden termék esetében. A gyakori hibák közé tartozik, ha a csomagolóanyaggal együtt mérik a terméket, mert így a papírt is a termékkel azonos egységáron számítják fel, amivel megkárosítják a vásárlót. Fontos, hogy az árusításhoz hitelesített mérőeszközöket használjanak, ezt a hatóságok ellenőrizni is fogják. A vásárlásról minden esetben nyugtát kell adni, amivel a hibás termékkel kapcsolatos szavatossági ügyintézéskor a vevő igazolhatja a vásárlást. Elhangzott az is, hogy a vállalkozó nevét és székhelyét jól látható módon fel kell tüntetni, hogy a vásárlók tudják, hova fordulhatnak panaszaikkal. Különösen műszaki cikkek esetében fontos, hogy a vállalkozók ellenőrizzék, azok biztonságosak-e. Ezt a www.nfh.hu és a www.piacfelugyelet.hu weboldalakon tehetik meg.

Dobó-Kocsis Veronika hozzátette: bízik abban, hogy a karácsonyi vásáron résztvevő vállalkozók ügyelnek ezekre a szempontokra. Megjegyezte, a hatóság nem szankcionálni akar, hanem partnerként segíteni az árusok munkáját.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.
Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője egy felmérés szerint
Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője egy felmérés szerint
Meglepően sokan érdeklődnek a bolygó jövője, a környezetvédelem iránt és tudatosul bennük, hogy saját életükre és a következő generációk sorsára is hatással vannak a környezeti problémák - derül ki az Alteo energetikai csoport megbízásából készült felmérésből.
A polgármestert és a képviselőt is beoltották
A polgármestert és a képviselőt is beoltották
A polgármestert és az országgyűlési képviselőt is ezen a héten oltották be. Mindketten az AstraZeneca vakcináját kapták.
Épült: az örök emberszeretet nevében
Épült: az örök emberszeretet nevében
Az Erzsébet-liget végén a fák mögött rejtőzik az egykori gyermekkórház hatalmas épülete, amely immáron negyed évszázada üresen és funkció nélkül tűri az idő vasfogát és szolgál a graffitisek gyakorlótereként. Cikkünkben bemutatjuk az épület történetét, két világháborún és rendszerváltáson át, mielőtt az Európa Kulturális Főváros keretében hamarosan új funkciójában születne újjá.
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Herend, Hárskút és Bakonynána is sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban, amelynek eredményeképpen a közterületeik karbantartását segítő eszközökkel gazdagodtak, illetve ilyen jellegű beruházásokat végezhettek el.