2021. február 26.
//
Edina névnap

Fidesz: Kész Zoltán ismét cserbenhagyta a veszprémieket

2016. november 9. 10:55
Nemet mondott az alkotmánymódosításra a parlament és az országgyűlésben városunkat képviselő Kész Zoltán független képviselő is. A Fidesz helyi szervezete szerint ezzel Kész 19 ezer veszprémi véleményét söpörte félre.

Tegnap szavazott a Parlament az alkotmánymódosításról, mellyel a miniszterelnök 3.362.000 ember akaratát kívánta érvényesíteni azzal kapcsolatban, hogy Magyarországra ne telepíthessék be kötelezően a migránsokat a magyarok beleegyezése nélkül. A szavazáson Kész Zoltán független országgyűlési képviselő is részt vett, és nemmel szavazott. A Fidesz szerint ezzel Kész egyértelműen kifejezte állásfoglalását a kvóta mellett – mondta el Ovádi Péter, a FIDESZ-KDNP veszprémi képviselőcsoportjának frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján.

Ovádi Péter Porga Gyula Késznek címzett levelévelOvádi Péter Porga Gyula Késznek címzett levelével

Kész mindezt azok után tette, hogy megválasztásakor azt ígérte, mindig a választókerületében élők akaratát fogja érvényesíteni. Ezzel a döntésével viszont tagadhatatlanul a választókerület lakói ellen ment, hiszen több mint 32 ezer ember szavazott nemmel, ami jócskán meghaladja az anno rá voksolók 14 ezres számát, a választókerület 16 településén ráadásul érvényes is volt a népszavazás. Kész nem csak az ő akaratukat hagyta figyelmen kívül: Porga Gyula polgármester korábban levélben kérte, hogy mondjon igent a parlamentben annak a 19311 veszpréminek az akaratára, akik a kvóta ellen szavaztak. A levélre a mai napig nem érkezett válasz, amennyiben a tegnapi ellenszavazatot nem tekintjük annak.

A Fidesz helyi szervezete szerint ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a kvóta elleni harcban az emberek csak a kormánypártokra számíthatnak, akik továbbra is eleget fognak tenni ennek.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Zavar az erőben a veszprémi DK-nál, ismeretlen helyi ügyvédre cserélnék Katanicsot
Zavar az erőben a veszprémi DK-nál, ismeretlen helyi ügyvédre cserélnék Katanicsot
Még a választás célegyenesére való ráfordulás előtt eldőlt, hogy az ellenzék nem a DK helyi emberét, Katanics Sándort indítja Veszprémben a jövőre esedékes országgyűlési választáson. A korábbi választásokon a Fidesz jelöltjével szemben többször alulmaradt Katanics a DK helyi elnöki posztjáról is lemondott. Érkezhet egy politikában járatlan ügyvéd?
Navracsics Tibor: a Fidesz és az Európai Néppárt oldaláról is kellenének gesztusok
Navracsics Tibor: a Fidesz és az Európai Néppárt oldaláról is kellenének gesztusok
A Fidesz jelenlegi helyzetéről és a párt 2022-es választási esélyeiről is beszélt Navracsics Tibor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amelyben a kormánybiztost kérdezték a kormányzó párt brüsszeli harcáról, a magyar oktatás helyzetéről és a veszprémi kulturális főváros projektről is.
Ovádi: fontos beépíteni a helyi tapasztalatokat a nemzeti állatvédelmi programba
Ovádi: fontos beépíteni a helyi tapasztalatokat a nemzeti állatvédelmi programba
Fontos beépíteni a helyi tapasztalatokat a megújuló nemzeti állatvédelmi programba - hangsúlyozta a program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán sajtótájékoztatón, Győrben.
Több fát, több fényt szeretne Gerstmár
Több fát, több fényt szeretne Gerstmár
Egy játszótér kivilágítását és parkosítást is javasolt körzetében a készülő költségvetéshez hozzászólva Gerstmár Ferenc, az MSZP-LMP-P önkormányzati képviselője.
Szájer József megkövette családját és választóit
Szájer József megkövette családját és választóit
Megkövette családját és választóit Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő keddi közleményében.