Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Díjazták a tehetséget

2016. október 16. 18:00
Vasárnap délután a legtehetségesebbek díjazásával véget ért a II. Pannon UniFest, az ifjúsági összművészeti fesztivál és verseny.

7 nap, több mint 250 fellépő, közel 150 produkció, sokszínű tehetségek sora, öröm, nevetés, szakmai tapasztalatszerzés. Röviden valahogy így lehetne összefoglalni a második alkalommal megrendezett UniFestet, amelyet a Hallgatók a Művészetért Egyesület tagjai azzal a céllal hívtak életre egy évvel ezelőtt, hogy a kultúra ifjú híveinek szóló fesztivállal gazdagítsák Veszprém kulturális palettáját, miközben a fiatalok művészeti fejlődését is segítik.

Boldogságról és büszkeségről beszélt a rendezvény végén ifj. Szeles József, a fesztivál megálmodója is. Egy év munkája érett be az elmúlt héten, és ezt a fellépők számán, a 25 fős nemzetközi delegáción túl a résztvevők magas, kb. 80 százalékos aránya is bizonyítja. A siker titka azonban mégis csak az ifjú tehetségekben rejlik, akik eljöttek megmutatni tudásukat, az egyesület csupán a keretet biztosította ehhez – fogalmazott.

Hogy egy személyes megjegyzést megengedhessek, a köszönet azért mindkét félnek jár: az ötletgazdáknak és a versenyzőknek is. Utóbbiaknak, mert minőségi szórakoztatást nyújtanak, de leginkább, mert inspirálnak. Nem vérprofik ők, a szakavatott szem bőven fel tudna sorolni dolgokat, amiken még finomítani kellene – mert egész egyszerűen még az út kezdetén járnak a fiatalok. Noha persze a nézők soraiban ülők nagy része a két kezét összetenné, ha úgy tudna énekelni, gitározni vagy éppen akrobatikus táncmozdulatokat véghezvinni, mint ők. De leginkább azért jár a köszönet, mert rendkívül lelkesítő látni ezt a sok fiatalt, akik azt csinálják, amit szeretnek, és emlékeztetnek rá bennünket többieket, hogy nekünk sem kellene parkolópályára tenni a vágyainkat buta kifogások miatt.

Az egyesületnek pedig azért, mert többek között megszervezték a fesztivál kísérőrendezvényeként szolgáló Veszprémi Egyetemi Találkozót, és lehetővé tették, hogy olyan szókimondó, tabukat döntögető, abszolút friss és rendkívül fantáziadús, lényegében alternatív színházi előadásokat láthassunk, amire hasonló körülmények között kicsi lenne az esélyünk.

Szóval a Pannon UniFest nézőként is sokat adott, és a fellépőknek is, akik a neves szakmai zsűri tanácsainak köszönhetően mindenképpen nyertek. Persze néhányan a tapasztalaton túl díjakat – ők vasárnap délután az eredményhirdetés során Ovádi Péter önkormányzati képviselőtől, a fesztivál támogatójától vehették át díjaikat.

A díjazottak ének, hangszer, zenekar, vers, fotó, rövidfilm és tánc kategóriában:

ÉNEK

 • 3. helyezett: Pomykala Kamilla Dorottya, Buvári Lilla (megosztva)
 • 2. helyezett: Gráczer Asztrik
 • 1. helyezett: Hasuly Polly, Váczi Violetta (megosztva)

HANGSZER

 • 3. helyezett: Tóth Gábor
 • 2. helyezett: Nyőgér József
 • 1. helyezett: Popovics Bence

ZENEKAR

 • 3. helyezett: Vírus
 • 2. helyezett: P. O. Funk Unit
 • 1. helyezett: Lillin Group, Reni és a Fiúk meg a Sára (megosztva)

VERS

 • Szintén Krisztina

FOTÓ

 • 3. helyezett: Ádám Adrienn
 • 2. helyezett: Pálffy Zsuzsanna
 • 1. helyezett: Skrinyár Dóra

RÖVIDFILM

 • 3. helyezett: Venczel Patrik
 • 2. helyezett: Holdosi Máté
 • 1. helyezett: Látos Márk

TÁNC

 • 3. helyezett: Óbudai Mozgásművészeti Iskola: Lélekvándorlás
 • 2. helyezett: Winners VTE: Nocturne
 • 1. helyezett: Vajdasági Gubanc
 • Különdíj: Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió: Veszélyben

Kéri Kitty színművész, a balatonfüredi Kisfaludy Színház igazgatója, a zsűri tagja különdíjban részesítette továbbá Ének kategóriában a Pí Therapy nevű formációt, Popovics Emesét, Fiskál Diánát és Szabó Esztert.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Hétfő délután a Budapest Music Centerben ismertették a 2024-es fellépők neveit. Ahogy azt már megszokhattuk, megint ígéretes a névsor az egyébként húszéves fesztiválon. 2023. december 4. 17:55 Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. 2023. november 29. 11:57 Memoár egy álomról: jubileumi könyvvel és filmmel jelentkezett a VeszprémFest VeszprémFest Memoár egy álomról: jubileumi könyvvel és filmmel jelentkezett a VeszprémFest Veszprémben az álmok valóra tudnak válni. Még akkor is, ha olyan hihetetlennek tűnő álomról van szó, mint az, hogy arénákat megtöltő világsztárok muzsikáljanak egy relatíve pici város ékes terein. Húsz év koncertjei, a VeszprémFest rá a példa, melynek legizgalmasabb pillanatait most könyvben és filmen is felidézhetjük. 2023. november 24. 17:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.