2021. március 3.
//
Kornélia névnap

Fidesz: köszönet a veszprémieknek

2016. október 12. 18:29
Veszprémben átlagon felül vettek részt a kvótanépszavazáson, amely jól mutatja az itteniek tudatosságát, és elszántságát. Az országban soha nem nyilvánítottak ennyien azonos véleményt, ezért az alaptörvény módosítás során érvényt szereznek a nemeknek - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerda este a Veszprém Agórában.

A kvótanépszavazáson összesen 3 362 244-en szavaztak nemmel arra, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül előírja nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését. Ez az összes szavazat 98%-a.

„A négy Veszprém megyei választókerületben az országos átlag felett vettek részt az október 2-i népszavazáson, amely jól mutatja az itteniek tudatosságát, és elszántságát. Fényes, és történelmi eredmény született, hiszen soha ennyien sem Veszprémben, sem pedig országosan egy kérdésben nem nyilvánítottak azonos véleményt”- mondta Német Szilárd, aki köszönetét fejezte ki a voksolásokért.

A Fidesz alelnöke úgy látja, hogy az emberek egybehangzó akaratával egy új, és támogató egység született, amely kiáll Magyarország szuverenitása mellett. Azzal, hogy ennyien a pártok felett egy irányba szavaztak, egyértelművé vált, hogy az emberek nem kérnek Brüsszel erőszakos betelepítési politikájából - mondta.

Németh Szilárd a veszprém agórábanNémeth Szilárd a veszprém agórában

Az alelnök szerint az emberek nem csak azt üzenték meg az Európai Unió vezetésének, hogy a magas biztonsági kockázatokkal járó kényszerbetelepítésből nem kérnek, hanem azt is, hogy Brüsszel nem jár jó úton, ha a gazdasági és népesedési problémákat migrációval próbálja megoldani.

Mivel a nemek és a részvétel aránya ilyen magas volt, ezt a magyar alaptörvényben is rögzíteni kell – hangsúlyozta Németh Szilárd. „Ennek lényege, hogy csoportosan nem lehet majd betelepíteni külföldi állampolgárokat Magyarország területére. Brüsszel semmilyen uniós hivatkozással és jogszabállyal nem telepíthet be senkit az Országgyűlés hozzájárulása nélkül”- hangsúlyozta, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány ehhez hasonló módon a csoportos kiutasítást korábban már megtiltotta.

Ha valaki itt szeretne élni, és megszerezné a magyar állampolgárságot, annak egyénileg kell jelentkeznie a magyar hatóságoknál, amelyek a törvények alapján hoznak majd döntést - emelte ki a fideszes politikus.

Kifejtette, hogy az alaptörvény szövegezésében egyértelművé kívánják tenni, hogy az ország alkotmányos és kulturális identitását tilos megváltozatni. Ide tartoznak majd Magyarország területére vonatkozó szabályok és a népesség összetételével kapcsolatos kérdések is. A Parlament a jövő héten tárgyal az alaptörvény módosításról, november 8-án pedig már döntést is hozhatnak.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Kovács: az önkormányzat ne vegyen fel hitelt válság idején!
Bár vannak a költségvetésnek pozitív elemei, összességében mégsem támogatta az elfogadását Kovács Rajmund független önkormányzati képviselő. Hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, miért.
Zavar az erőben a veszprémi DK-nál, ismeretlen helyi ügyvédre cserélnék Katanicsot
Zavar az erőben a veszprémi DK-nál, ismeretlen helyi ügyvédre cserélnék Katanicsot
Még a választás célegyenesére való ráfordulás előtt eldőlt, hogy az ellenzék nem a DK helyi emberét, Katanics Sándort indítja Veszprémben a jövőre esedékes országgyűlési választáson. A korábbi választásokon a Fidesz jelöltjével szemben többször alulmaradt Katanics a DK helyi elnöki posztjáról is lemondott. Érkezhet egy politikában járatlan ügyvéd?
Navracsics Tibor: a Fidesz és az Európai Néppárt oldaláról is kellenének gesztusok
Navracsics Tibor: a Fidesz és az Európai Néppárt oldaláról is kellenének gesztusok
A Fidesz jelenlegi helyzetéről és a párt 2022-es választási esélyeiről is beszélt Navracsics Tibor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amelyben a kormánybiztost kérdezték a kormányzó párt brüsszeli harcáról, a magyar oktatás helyzetéről és a veszprémi kulturális főváros projektről is.
Ovádi: fontos beépíteni a helyi tapasztalatokat a nemzeti állatvédelmi programba
Ovádi: fontos beépíteni a helyi tapasztalatokat a nemzeti állatvédelmi programba
Fontos beépíteni a helyi tapasztalatokat a megújuló nemzeti állatvédelmi programba - hangsúlyozta a program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerdán sajtótájékoztatón, Győrben.
Több fát, több fényt szeretne Gerstmár
Több fát, több fényt szeretne Gerstmár
Egy játszótér kivilágítását és parkosítást is javasolt körzetében a készülő költségvetéshez hozzászólva Gerstmár Ferenc, az MSZP-LMP-P önkormányzati képviselője.