Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Elkezdődött a tanév

2016. augusztus 31. 21:22
Veszprém legtöbb középiskolájában szerdán rendezték meg a tanévnyitó ünnepélyeket.

„A 2016/17-es tanévet megnyitom!” A mondat, amit a legtöbb diák valószínűleg nem akart hallani, a legtöbb intézményben azonban szerdán bizony elhangzott.

Ezzel megkezdődött a 2017. június 15-ig tartó, iskolatípustól függően 180-182 tanítási napból álló tanév, amit három szünet szakít majd meg: az őszi november 2. és 4., a téli december 22. és január 2., valamint a tavaszi április 13. és 18. között.

Az új tanév jelentős változásokat hozott: átalakult a szakképzési rendszer, a változásokkal kapcsolatban itt írtunk.

Németh Ferenc és Eveli PéterNémeth Ferenc és Eveli Péter

Különösen nagyot változott a világ a Táncsics Mihály Szakközépiskolában, ahol Eveli Péter vette át az intézmény irányítását, és tartotta meg első igazgatói évnyitó beszédét szerda délután az iskola aszfaltos pályáján. Az igazgató a Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérem átadásával köszönte meg Németh Ferenc korábbi kollégiumi vezető munkásságát, akit Ladányi Tamás váltott az intézményegység élén. Az iskolában nem csak személyi változások történtek, megújult a képzési kínálat is: indítottak műemléki fenntartó technikus, magasépítő technikus, elektronikai technikus és faipari technikus képzéseket, és elindult a szakiskolát végzettek középiskolája is.

vehir.hu
további cikkek
A valóság nem ellenség, nézzünk szembe vele! A valóság nem ellenség, nézzünk szembe vele! Csütörtök délelőtt a Magyar Tudományos Akadémia – Veszprémi Akadémiai Bizottsága adott otthont a Pannon Egyetem Humántudományi Kar, azon belül is a Társadalomtudományi Intézet szervezésében megvalósuló, A valóság nem ellenség konferencia megnyitójának, s magának a rendezvénynek, mely központi témája az éghajlatváltozás, s annak társadalmi aspektusai. 2023. november 23. 12:07 Tizenkilenc szakember emelte mesterszintre a tudását oktatás Tizenkilenc szakember emelte mesterszintre a tudását A Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara mesteravató rendezvényén ünnepélyes keretek között vehette át tizenegy fő mesterlevelét gázfogyasztó-berendezés- és csőhálózat-szerelő szakmában, illetve nyolcan kozmetikus szakmában november 10-én.   2023. november 21. 11:58 Veszprém gyerekeknek címmel jelent meg új kötet kultúra Veszprém gyerekeknek címmel jelent meg új kötet Megjelent a Veszprém gyerekeknek, melynek egyik célja, hogy az olvasó fiatalokat, elsősorban a negyedik osztályosokat közelebb hozza a városhoz, s hogy Veszprém identitás képző legyen számukra. Csütörtök délután hivatalos keretek között adtak át példányokat helyi iskolák vezetőinek. A kötet két szerzője Tóth Eszter és Berta-Szénási Panna. 2023. november 17. 16:52 Kígyózó sorok a Pannon Egyetem nyílt napján Kígyózó sorok a Pannon Egyetem nyílt napján Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem képzéseire. Szerdán délelőtt tíz órától várták a középiskolás fiatalokat, hogy minél pontosabb és átfogóbb képet adjanak nekik az intézmény képzéseiről, s az új pontszámítási rendszerről. 2023. november 15. 23:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.