Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
17°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
17°C

Terhelő hőség

2016. június 23. 9:22

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint csütörtökön szinte zavartalanul süt a nap. Gyenge, mérsékelt északkeleti szél fúj. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 31°C-ot.

Pénteken a derült délelőttöt követően gomolyfelhőkre számíthatunk, csapadék nélkül. Mérsékelt délkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel 20°C-ig csökken, a legmelegebb órákban 33°C is lehet. Szombaton még a napsütésé lesz a főszerep, vasárnap azonban megnövekszik a gomolyfelhőzet és záporokra, zivatarokra számíthatunk. A jövő hét elején hidegfront és lehűlés a legvalószínűbb forgatókönyv.

HŐSÉGRIADÓ

Az ország keleti részén a napi középhőmérséklet meghaladja a 25 fokot, a nyugati megyékben is 30-35 fok körüli hőmérséklet várható. Az UV-sugárzás az extrém magas szintet is elérheti, bőrünk akár 10 perc alatt is leéghet.

KÖZÉRZET

Jelenleg fronthatás ugyan nem terheli a szervezetünket, de az egyre melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Ilyenkor ugyanis a keringésünk jelentősen leterhelt, mert a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni, semmint a hideg ellen védekezve hőt termelni. Ezért fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal. Mivel a hőmérséklet az éjszakai órákban is magasabb lesz a szokásosnál, ezért nyugtalanul aludhatunk, nem tudjuk kipihenni igazán magunkat, így a szervezet egyre jobban elfárad. Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni – akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet.

BALATON

Túlnyomóan derült, napos strandidő várható, csapadék nélkül. Általában gyenge (5-15 km/h), időnként mérsékelt (15-25 km/h) változó irányú, a helyi hatások által kialakított szélre kell számítani, amely kissé megélénkülhet (~30 km/h). A legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 32 fok körül alakul. Késő estére 24, 27 fok közé hűl le a levegő.

A víz hőmérséklete Csopaknál 24 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.