Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C

Jobbik: kultúrfölényre lenne szükség Magyarországon

2016. június 4. 17:11
Forgóné szerint nincs, és nem is lehet erkölcsi alapja Trianonnak.

Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik Veszprémi Alapszervezetének önkormányzati képviselője az évforduló kapcsán szervezett jobbikos megemlékezés során Juhász Gyula Trianon című versének felelevenítése után az 1920-as veszteségekről beszélt. „Az első világháború után elmondható, hogy Magyarország szenvedte el mind területileg, mind lélekszámban a legnagyobb veszteségeket.” Bányák, kikötők, és a gazdaságilag fejlett iparterületek, erdők, vasútvonalak, állatállományok kerültek külföldi kézbe.

Az aktuálpolitikáról szólva elmondta, hogy apró trükkökkel, a migránsok betelepítésével ma is idegen érdekek szájíze szerint folyik a „szálláscsinálás”. ”Vajon ez lesz a következő Trianon?”- tette fel a kérdést. Szerinte kultúrfölényre lenne ma szükség Magyarországon, hiszen a magyarság nem tölti ki azt a teret, amit a Kárpát-medence kijelölt számára. Úgy látja, ennek oka az elmúlt évszázadokban keresendő.

Forgóné szerint a trianoni békediktátumnak - mivel megtagadták a nemzetek önrendelkezését - erkölcsi alapja nincs, és a magyarok számára nem is lehet.

A megemlékezésen Kovács Attila református lelkész is beszélt, aki szerint Trianon egyik tanulsága, hogy a magyarság megtanuljon önmagába tekinteni. Úgy véli, a sajnálkozás és a gyászos szomorkodás helyett vissza kellene találni az eredeti forráshoz, Istenhez. „Ha ez megtörténik, a dolgok elkezdenek majd újra működni.”

Kovács szerint a nemzet a mai napig megfelelési kényszerben él, hiszen mindig a Nyugat (amelyhez sosem fog igazából tartozni) miatt ment bele olyan cselekedetekbe, amelyek nem kellett volna. Ennek fényében pedig nem csoda, hogy a magyarság elvesztette az Istenhez való kötődését.

A megemlékezés koszorúit Olgyai Miklós és Sárándi Balázs helyezték el a Vörösmarty téri emlékműnél.

Ge. Á.
további cikkek
A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. ma 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.