Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 15. Zsófia
Veszprém
21°C
2024. május 15. Zsófia
Veszprém
21°C

Többször eshet a következő napokban

2016. május 9. 9:12

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint kedden fokozatosan megvastagszik a felhőzet, többször előfordulhat gyenge eső, záporeső. Mérsékelt marad a délkeleti szél. A hőmérséklet reggel 11°C-ig csökken, délután 18°C valószínű. A folytatásban egy ciklon közelíti meg térségünket, gyakran lesz erősen felhős, borult az ég és többször számíthatunk esőre, záporesőre, esetleg zivatarra. Kissé mérséklődik a nappali felmelegedés.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint délnyugat felől 1-2 fokkal melegebb levegő áramlik fölénk, így a légköri változásokra fokozottan érzékenyek melegfrontra jellemző tüneteket tapasztalhatnak. A fejfájásnak, fáradtságérzetnek, a keringési zavaroknak időjárási oka is lehet.

POLLEN

Tovább erősödhet a pázsitfűfélék pollenszórása, virágporuk koncentrációja több helyen is elérheti a tüneteket okozó közepes, illetve néhol a magas-nagyon magas szintet is. Az átmeneti emelkedés után várhatóan ismét csökkenhet a nyír pollenkoncentrációja, azonban még elérheti a tüneteket okozó szintet. Továbbra is közepes-magas koncentrációban lehet jelen a tölgy, a virágos kőris, az eperfafélék, valamint a fenyőfélék virágpora, alacsony-közepes koncentrációban pedig a bükk, a gyertyán, a dió, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is. A nyári gyomok közül az útifű, valamint a lórom virágporából továbbra is csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. Emelkedhet a kültéri allergén gombák mennyisége a levegőben – többfelé mérhetnek közepes, magas koncentrációt is.

LEVEGŐ

Tegnap óta javult Veszprém levegőminősége. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint ma megfelelő a város levegője. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján várhatóan kedvezően alakul a légszennyező anyagok koncentrációja, határérték túllépés nem lesz.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint általában gyenge, mérsékelt (5-25 km/h), változó irányú, helyi hatások alakította szél várható. Záporral kapcsolatos átmeneti szélélénkülés (25-40 km/h), esetleg erősödés (40-45 km/h) előfordulhat. Több órás napsütés várható nappali gomolyfelhő-képződéssel. Futó zápor előfordulhat, zivatar valószínűsége kicsi.

A tó vize Csopaknál 19 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.