2021. április 21.
//
Konrád névnap

Megmozgatta Veszprémet a hagyományos futónap

2016. május 7. 10:38
Május 7-én, szombaton rendezték meg a Stop.Shop-Intersport Futónapot, ami idén is rengeteg sportolni vágyó embert csábított ki a bevásárló parkba.

„Aki fut, az leelőzi azt, aki gyalogol, és aki gyalogol, leelőzi azt, aki csak üldögél.” Ezzel a gondolattal köszöntötte a résztvevőket Ovádi Péter önkormányzati képviselő, aki maga is évről évre teljesíti a versenyt. Beszédében azt is elmondta, hogy a futás talán a világ legegyszerűbb sportja, amihez semmilyen eszköz nem szükséges, mégis rengeteg sport alapja. A képviselő szerint a rendezvény nem csak az egészség megőrzését szolgálja, de remek közösségépítő program is.

Ovádi PéterOvádi Péter

A résztvevők két lehetőség közül választhattak: a teljesítménykör 2 kilométeres volt, a versenytáv pedig hat kilométeres. A szervezők minden indulót megajándékoztak az esemény pólójával és egy tombolaszelvénnyel, melyet az iskolájuk nevével ellátott gyűjtőládába kellett bedobniuk, így vehettek részt az iskolák közötti versenyben és a tombolasorsoláson egyaránt. Az iskolákat egyébként nem csak diákok és tanárok támogathatták, hanem szülők, barátok, pártolók, volt diákok is.

A rövidebb táv versenyzői fél tízkor startoltak el, az edzettebbek versenye pedig tíz órakor kezdődött.
Az abszolút 1-3. helyezett résztvevők Asics-Intersport vásárlási utalvánnyal lettek gazdagabbak, az 1997-ben és később születettek, illetve az 1981-ben és előbb születettek kategóriájában pedig ajándékcsomagokkal díjazták a leggyorsabbakat. A tombolaszelvények összesítése alapján a három legsportosabb iskola 50.000, 30.000 és 20.000 forint értékű Intersport vásárlási utalványban részesült.

Szabó Virág
Domján Attila

További cikkek