Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
18°C
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
18°C

Kirándulásra csábíthat a napsütés

2016. április 14. 11:41
Az előttünk álló hétvége kárpótolhat minket a legutóbbiért.

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint pénteken sokat süt a nap, de nem lesz zavartalan. A mérsékelt délnyugati szelet élénk lökések kísérik. A hőmérséklet reggel 7°C-ig csökken, a maximum 18°C körül ígérkezik. A hétvége napos, melegedő időt hoz, azonban szelesnek ígérkezik, csapadék nélkül. A jövő hét hidegfronttal és lehűléssel kezdődik.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai jelentése szerint a hidegfronti hatás gyorsan megszűnik, pénteken a magasban már melegedés kezdődik. Emiatt levertebbek, fáradékonyabbak lehetünk, a vérnyomásunk is ingadozhat. A hét utolsó munkanapján a levegő hőmérséklete igencsak a komfortos tartományban alakul, ezért - ha tehetjük - a munka mellett iktassunk be a napirendünkbe délután rövid sziesztákat a szabad levegőn.

POLLEN

Az elkövetkező napokban, ahol az átvonuló frontot jelentősebb mennyiségű eső kíséri, átmenetileg mérséklődik a pollenterhelés. A nyír pollenszórása már lecsengőben van, ugyanakkor pollenkoncentrációja még országszerte a közepes-magas tartományban alakul, a nagyon magas szintet azonban várhatóan már sehol sem éri el. A platán virágpora az északi-északkeleti területek kivételével sokfelé magas, sőt esetenként nagyon magas mennyiségben lehet jelen. Elkezdődött a tölgy virágzása is, pollenkoncentrációja a déli-délnyugati országrészen már elérheti a közepes-magas szintet. A gyertyán, a juhar, a kőris, a fűz, az eperfafélék, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje jellemzően alacsony-közepes koncentrációban van jelen, illetve kis mennyiségben a bükk, az ostorfa és a dió pollenszemei is előfordulnak. Elkezdődött a pázsitfűfélék pollenszórása is, de virágporuk egyelőre csak minimális koncentrációban van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is jellemzően alacsony.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint gyenge, mérsékelt (05-25 km/h), északnyugati szelet gyakran élénk (25-40 km/h), időnként erős (40-60 km/h) széllökések kísérhetik. Napközben az 55-60 km/h körüli széllökések a Balaton keleti felében valószínűbbek. A több-kevesebb napsütés mellett előfordulnak erősebben felhős időszakok, záporeső kialakulhat.

A tó vize Csopaknál 13 fokos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.