Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Perspektívát mutatnak a fiataloknak

2016. április 11. 15:47
Négy év kihagyás után ismét állásbörzére hívja a leendő munkavállalókat és az orientálódni vágyó fiatalokat a Pannon Egyetem április 20-án.

Utoljára 2012-ben hirdetett meg állásbörzét a Pannon Egyetem; azóta új alapokra helyezték az együttműködést a várossal, és fő céljukként tűzték ki, hogy elősegítsék a fiatalok boldogulását a régióban.

Gelencsér András, Pipis IstvánGelencsér András, Pipis István

A hagyományteremtő szándékkal újrainduló állásbörzén a végzős hallgatók személyesen, első kézből tájékozódhatnak, milyen lehetőségeknek nézhetnek elébe a diploma után, és milyen feltételei vannak annak, hogy bekerüljenek a vágyott céghez. A börzére az aktív álláskeresők mellett a tanulmányaik elején járó hallgatókat is várják, illetve számítanak a középiskolások részvételére is, akik így felmérhetik a piacot, a fiatalabbak pedig akár ennek fényében dönthetnek a pályaválasztásnál – mondta el dr. Gelencsér András, a PE rektora a hétfői sajtótájékoztatón.

Fontos szempont az is, hogy a kiállító vállalkozások nagy részével szoros partneri kapcsolatot ápol az egyetem, amelyek egyrészt a duális képzések során gyakornoki helyet biztosítanak a hallgatóknak, másrészt a kutatás-fejlesztésben is élen járnak.

Brányi MáriaBrányi Mária

A sajtótájékoztatón részt vett Brányi Mária alpolgármester is, aki kiemelte: egy város életében nagyon fontos a fiatalok megtartása. Sok közepes méretű település küzd azzal a problémával, hogy a nagyvárosok elszívják a munkaerőt. Veszprém ebből a szempontból jó helyen áll: lakosságának száma évek óta nem csökkent, sőt kis mértékben növekedett is. Ugyanakkor arányaiban az idősebb korosztály felé billen a mérleg nyelve, ezért mindent meg kell tenni, hogy több irányban is perspektívát tudjanak mutatni a fiatalok előtt, amelyek megfelelő alapot biztosíthatnak a jövő megteremtéséhez.

Ennek egyik lényeges eleme az oktatás, illetve azzal összefüggésben a gazdaság. A térségben erre sem lehet panasz: a megye, a város gazdasági szereplői még a válság idején is tudtak állást biztosítani a pályakezdőknek is.

Az állásbörze főszereplői részben ők lesznek, de jelen lesznek országos nagyvállalatok és multinacionális cégek képviselői is április 20-án az egyetem aulájában, akik 15 perces prezentáció keretében külön-külön is bemutatkozhatnak – ismertette a rendezvény programját Pipis István főszervező. Emellett a résztvevők számíthatnak egy kerekasztal beszélgetésre, amelynek hamarosan felkerülő részleteiről az esemény hivatalos Facebook-oldalán informálódhatnak. A standokon túl kiegészítő programokkal várják az érdeklődőket: lesz véradás, előzetes jelentkezéshez kötött önéletrajz javítás és grafológiai tanácsadás, a parkolóban pedig a Bosh gokartjait is ki lehet próbálni.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.