Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
13°C
2024. május 16. Botond, Mózes
Veszprém
13°C

Itt a tavasz!

2016. április 11. 10:06
Időjárás és orvosmeteorológia

IDŐJÁRÁS

A VMeteo.hu előrejelzése szerint kedden sokat süt a nap, de mellette többször megnövekszik kissé a gomolyfelhőzet, esőre nem kell számítani. Mérsékelt délnyugati szél fúj. A hőmérséklet reggel 8°C-ig csökken, délután 22°C közelében ígérkezik a maximum.
Szerdán még szép tavaszi idő vár ránk, csütörtöktől azonban változékonyabbra fordul időjárásunk, többszöri esővel, záporesővel, néhány fokos lehűléssel.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint fronthatással ugyan nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein viszont meleg levegő érkezik fölénk, emiatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

POLLEN

A nyír pollenkoncentrációja továbbra is országszerte elérheti a magas-nagyon magas szintet, a pollenterhelés átmeneti mérséklődésére majd csak a hétvégén lehet számítani. A gyertyán, a juhar, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A nyárfa, a kőris és a fűz virágpora általában közepes mennyiségben van jelen, bár helyenként elérhetik a magas szintet. Elkezdődött a tölgy, a bükk és a platán pollenszórása, de virágporukból egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben. A mogyoró, az éger és a szilfa pollenje már csak minimális mennyiségben van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma egyelőre alacsony, de kismértékben emelkedik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.