Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
14°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
14°C

Megdőlt a hajnali melegrekord

2016. április 5. 11:33
De közben már hidegfront közeledik felénk.

IDŐJÁRÁS

Megdőlt a legmagasabb napi minimumhőmérsékleti rekord keddre virradóra: Balatonedericsen a leghidegebb órában is csaknem 17 Celsius-fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mostanáig az április 5-én mért legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord 15,6 fok volt, amelyet 2014-ben mértek a meteorológiai szolgálat Pécs, egyetem állomásán.

A VMeteo.hu mérése szerint Veszprémben 8,3°C volt a hajnali minimum.

Ami a közeljövőt illeti, a VMeteo.hu előrejelzés szerint Veszprémben szerdán már megközelít minket egy hidegfront, de csak kissé növekszik meg a felhőzet. Megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet a reggeli 12°C-ról délután 21°C-ig emelkedik fel. A csütörtöki napot növekvő felhőzet jellemzi, csapadék nélkül, pénteken azonban már záporokkal hidegfront vonul át, a hétvégére a hőmérséklet is visszaesik.

KÖZÉRZET

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint kedden még nincs fronthatás, szerdán azonban az északnyugati, északi tájakat hidegfront érinti, így az erre érzékenyeknél fejfájás, erősödő migrén jelentkezhet legáltalánosabb panaszként.

LEVEGŐ

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Levegőhigiénés Osztály mérése szerint Veszprém levegője megfelelő minőségű. A meteorológiai előrejelzés, valamint a legfrissebb légszennyezettségi adatok alapján a város kedvező levegő-egészségügyi helyzetében jelentős változás nem várható.

Az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja az északi-északkeleti területek kivételével többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. A gyertyán, a juhar, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A nyárfa, a kőris és a fűz virágpora általában közepes mennyiségben van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a mogyoró, az éger és a szilfa pollenjéből is. A kültéri allergén gombák spóraszáma egyelőre alacsony, de kismértékben emelkedik.

BALATON

Az OMSZ balatoni előrejelzése szerint mérsékelt (10-25 km/h ) délnyugati szelet gyakran kísérik erős (35-55 km/h) lökések. Főként a Balaton keleti felében egy-egy 55-65 km/h-s lökés is kialakulhat. Estére némileg mérséklődik a szél. Napos idő várható fátyolfelhőkkel. Csapadékra nem kell számítani.

Kedd délután a tó nyugati medencéjében elsőfokú, a középső és keleti medencékben másodfokú viharjelzés van érvényben.

A tó vízállása Siófoknál 128 cm, hőmérséklete Csopaknál 14 °C.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.