2021. május 9.
//
Gergely névnap

Fidesz: lezártnak tekintik az ügyet

2016. április 4. 14:47
A Fidesz-KDNP közleményben reagált a Stigelmaier Józsefné kommentje miatt kialakult ügyre.

Az illegális migráció valós veszélyét mi sem bizonyítja jobban, mint Párizs és Brüsszel tragikus eseményei. Ez az ügy nagy indulatokat vált ki az emberekből, hiszen Európa jövője a tét.

Ugyanakkor nem engedhetjük, hogy a józan ész döntései helyett indulatoktól vezérelt, megbotránkoztató kijelentéseket tegyünk.

A Fidesz–KDNP veszprémi frakciója elhatárolódik az ilyen megnyilvánulástól és sajnálja, hogy Stigelmaier Józsefné képviselő asszony ilyen dolgokkal viccelődött. A frakció ezért figyelmeztetésben részesítette a képviselőt, aki tettéért azóta nyilvánosan is bocsánatot kért.

Sajnálatos, hogy erre a gesztusra nem volt képes a Demokraták Veszprémért képviselőcsoportjának tagja Katanics Sándor, aki jogtalanul vont egy veszprémi civil embert büntető eljárás alá és tette ki meghurcoltatásnak. Ezzel szemben Képviselő asszony sajnálatát fejezte ki és elnézést kért mindazoktól, akiket megsértett.

Elnézést kért, ahogy ezt tette Gőgös Zoltán az MSZP Veszprém megyei országgyűlési képviselője, amikor félreérthetetlen módon azt mutatta egy parlamenti felszólalás alatt, hogy puskával lelőné politikai ellenfeleit. Ezzel az ügy részéről le volt zárva és ma is országgyűlési képviselő, sőt az MSZP országos elnökhelyettese.

A Fidesz-KDNP veszprémi frakciója lezártnak tekinti az ügyet és bízik benne, hogy a veszprémi közélet visszatér az eddig megszokott nyugodt medrébe.

vehir.hu

További cikkek

Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon.
Rácz Zsófia: a fiatalok készek önzetlenül segíteni
Rácz Zsófia: a fiatalok készek önzetlenül segíteni
A fiatalokért felelős helyettes államtitkárt a múltheti veszprémi látogatása során kérdeztük az önkéntességről. Szerinte a nagyvállalatok körében is egyre népszerűbb az önkéntesség támogatása.
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Veszprémi ellenzék: tisztázatlan ügyek a Csererdőben
Hartmann Ferenc (MSZP) szerint a polgármester félretájékoztatta a képviselőket a településrendezési eszközök módosításáról. Porga Gyula azt mondja, csak előzetes döntés született a közgyűlésen.
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Ellenzéki előválasztás jelöltek nélkül?
Mint amikor egy csapatnak rövid a cserepadja, a mérkőzésen pedig a fáradt kulcsjátékosokat nem tudják minőségi cserékkel pótolni, úgy áll jelenleg a veszprémi ellenzék helyzete a nyárra tervezett előválasztás előtt. Egyedül a DK háza táján volt mozgolódás, de ott is biztos eddig, hogy Katanics Sándornak felmutatták a cserét jelző táblát és egy ismeretlen helyi ügyvéd lép a politika pályájára.
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjából
A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció a mai ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását - jelentette be szerdán Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményükben.