Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
18°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
18°C

5 dolog, amit a lányok nem díjaznak a húsvéti locsolásban

2016. március 27. 20:58
Ősi múltra tekint vissza a locsolás, eredete a víz megtisztító, megújító hatásában gyökerezik. Azt tartják, hogy a lánynak, akit nem locsolnak meg húsvét hétfőn, elhervad a fiatalsága.

Manapság egyre többen már csak egy bosszantó és idejétmúlt hagyománynak tartják, sok hölgy bezárkózva tölti a napot, hogy megússza a locsolókat.

IllusztrációIllusztráció

Íme öt olyan húsvéti jellegzetesség, melyek kikergetik a világból a lányokat:

1. Húsvét hétfőn garantált az egész napos fejfájás a tömény kölniáradat miatt, ami beleivódik a ruhákba, a hajba, és egészen biztos, hogy még egy héttel később is megcsapja a hölgyeket az illatfelhő.

2. A szódavízzel, a vödörrel való nyakon öntés vagy a hidegzuhany, ami általában nem csak a célszemélyeket áztatja el, hanem az egész házat is. (Az én településemen egy bányató is található, mondanom sem kell, nem egy lányt merítettek meg benne húsvét idején)

3. A fárasztó és perverz locsolóversek, amelyeket meglehet, egy nap századszorra hallják a lányok, de minden alkalommal türelmesen, mosolyogva végig kell hallgatniuk.

4. Azok a vendégek, akiket már nem feltétlenül kell megkínálni pálinkával, mert eleve matt részegen érkeznek.

5. A lányok szíve szakad meg minden alkalommal, amikor a kisgyerekeknek csokit ajándékoznak a locsolás fejében. Azt a csokit ők is nagyon szívesen megennék, na.

Szabó Virág
további cikkek
Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. tegnap 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.