2021. február 27.
//
Ákos, Bátor névnap

Lendületben a veszprémi szinkronúszók

2016. március 22. 10:31
A szezon második versenyén vettek részt a Veszprémi Úszó Klub szinkronúszói. A hétvégén rendezték meg a 19. Nemzetközi ORKA Kupát Székesfehérváron.

Az egyik legnevesebb és legnépszerűbb verseny az évben: 7 ország, 30 egyesület, több mint 600 szinkronúszó méretetett meg a hétvégén.

A VÚK haladó csapata mindössze 10 fővel nevezett, mégis sok sikert könyvelhetett el magának és a városnak.
Kezdő kötelező gyakorlatok bemutatásával indult a szombati nap, ahol Krasznai Lilla aranyérmet, Tulipán Anna ezüstérmet, Csomai Panna pedig a 4. helyet szerezte meg. Az egyel fiatalabb korosztályban Szöllősi Vivien a 2., Farkas Luca a 3. helyen végzett. A 2003-as korosztályban Horváth Boglárka, a 2004-esek között pedig Nagy Lili szerezett bronzérmet.

A többiek sem jöttek el oklevél nélkül, Boda Noémi 5., Winkler Kata 6., Tulipán Eszter pedig 7.-ként végzett.
A vasárnapi napon a zenés kűrök következtek. Krasznai Lilla és Csomai Panna élete első, kezdő, páros kűrjét futotta és a 23 duóból a 6. helyen végeztek. Fiatalabbjaink (Horváth Boglárka, Nagy Lili, Szöllősi Vivien és Tulipán Anna) négyes csapatban debütáltak, és a 14 csapatból a 4. helyen végeztek.

A edzők, Aranyossy-Nagy Zsófia, Szokoly Réka és maguk a lányok is elégedetten zárták a két napot.
Az edzők így összegezték a versenyzők teljesítményét: „A lányok nagyon koncentráltan, összeszedetten versenyeztek, a hosszan tartó versenyszámok, és a még csak most alakuló versenyrutin ellenére is. Vidám, összetartó csapat képét adták, ami a legnagyobb öröm és elismerés számunkra. Így a jó eredmények szinte már maguktól értetődőek. A versenyrutin, a pozitív visszajelzések, az újabb motivációk és a csapatszellem jegyében mentünk, és jó végszó, hogy nem hiába!

Úgy tűnik Veszprém úttörő szinkronúszói jó példát mutatnak és kitapossák az utat az őket követő, újonnan érkező vizibalettos palánták számára.

vehir.hu

További cikkek

Az EHF döntött az elhalasztott mérkőzésekről
Az EHF döntött az elhalasztott mérkőzésekről
Nem fogják lejátszani a norvég Elverum és a MOL-Pick Szeged mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a győzelemért járó két pontot pedig a magyar csapat kapja.
Elhunyt a portugál kézilabda-válogatott kapusa
Elhunyt a portugál kézilabda-válogatott kapusa
Hétfői szívmegállása következtében pénteken elhunyt Alfredo Quintana, az FC Porto és a portugál férfi kézilabda-válogatott kubai születésű kapusa.
Most kell eldöntenünk, milyen városban szeretnénk élni
Most kell eldöntenünk, milyen városban szeretnénk élni
Különleges kihívásoknak kell megfelelnie az idei költségvetésnek: fenntarthatónak kell lennie egy világjárvány közepette, de meg is kell alapoznia a 2023-as évet, amikor az egész földrész figyelme ránk irányul. Porga Gyula polgármesterrel arról beszélgettünk, milyen hatással lesznek a mindennapi életünkre a számok.
A 2023-as évre való felkészülés jegyében tette közzé pályázati felhívását a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
A 2023-as évre való felkészülés jegyében tette közzé pályázati felhívását a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
2021. október 31-éig megvalósuló projektekkel pályázhatnak azok a szereplők, akik az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programhoz már csatlakozott településeken terveznek kulturális-művészeti programot megvalósítani. A pályázatok beadása és elbírálása folyamatos, a pályázati rendszer a tavasz folyamán további kategóriákkal bővül.
A garázsban kutatott a tolvaj
A garázsban kutatott a tolvaj