2020. június 4. // Bulcsú névnap

Lendületben a veszprémi szinkronúszók

2016. március 22. 10:31
A szezon második versenyén vettek részt a Veszprémi Úszó Klub szinkronúszói. A hétvégén rendezték meg a 19. Nemzetközi ORKA Kupát Székesfehérváron.

Az egyik legnevesebb és legnépszerűbb verseny az évben: 7 ország, 30 egyesület, több mint 600 szinkronúszó méretetett meg a hétvégén.

A VÚK haladó csapata mindössze 10 fővel nevezett, mégis sok sikert könyvelhetett el magának és a városnak.
Kezdő kötelező gyakorlatok bemutatásával indult a szombati nap, ahol Krasznai Lilla aranyérmet, Tulipán Anna ezüstérmet, Csomai Panna pedig a 4. helyet szerezte meg. Az egyel fiatalabb korosztályban Szöllősi Vivien a 2., Farkas Luca a 3. helyen végzett. A 2003-as korosztályban Horváth Boglárka, a 2004-esek között pedig Nagy Lili szerezett bronzérmet.

A többiek sem jöttek el oklevél nélkül, Boda Noémi 5., Winkler Kata 6., Tulipán Eszter pedig 7.-ként végzett.
A vasárnapi napon a zenés kűrök következtek. Krasznai Lilla és Csomai Panna élete első, kezdő, páros kűrjét futotta és a 23 duóból a 6. helyen végeztek. Fiatalabbjaink (Horváth Boglárka, Nagy Lili, Szöllősi Vivien és Tulipán Anna) négyes csapatban debütáltak, és a 14 csapatból a 4. helyen végeztek.

A edzők, Aranyossy-Nagy Zsófia, Szokoly Réka és maguk a lányok is elégedetten zárták a két napot.
Az edzők így összegezték a versenyzők teljesítményét: „A lányok nagyon koncentráltan, összeszedetten versenyeztek, a hosszan tartó versenyszámok, és a még csak most alakuló versenyrutin ellenére is. Vidám, összetartó csapat képét adták, ami a legnagyobb öröm és elismerés számunkra. Így a jó eredmények szinte már maguktól értetődőek. A versenyrutin, a pozitív visszajelzések, az újabb motivációk és a csapatszellem jegyében mentünk, és jó végszó, hogy nem hiába!

Úgy tűnik Veszprém úttörő szinkronúszói jó példát mutatnak és kitapossák az utat az őket követő, újonnan érkező vizibalettos palánták számára.

vehir.hu

További cikkek

Porga: álljunk meg egy percre!
Porga: álljunk meg egy percre!
A polgármester azt kéri közösségi oldalán, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulóján egy percre álljon meg az élet Veszprémben is.
CNC gép programozó és kezelői tanfolyam indul a Pannon Egyetemen
CNC gép programozó és kezelői tanfolyam indul a Pannon Egyetemen
A Pannon Egyetem Gépészmérnöki Intézete „CNC gépek programozása és kezelése” témakörben tanfolyamot szervez Veszprémben. Az intenzív, heti 4+6 órás tanfolyamot a jelentkezők akár már augusztus végére sikeresen teljesíthetik.
Törleszti “adósságát” a színház
Törleszti “adósságát” a színház
Pénteken a bérletek éjszakájával újra megnyitja kapuit a Petőfi Színház, a társulat hamarosan az elmaradt előadások pótlásának is nekikezd.
Koncepcióváltás a HOYA-PE Veszprémnél
Koncepcióváltás a HOYA-PE Veszprémnél
Az A-csoportba való feljutás helyett a jövőben inkább tehetséges fiataloknak biztosítana teret városunk másodosztályú férfi kosárlabdacsapata, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém. Csorvási Levente sportigazgatótól a vehir.hu megtudhatta, e koncepció értelmében előfordulhat, hogy a szintén fiatal, de annál ambiciózusabb segédedzőnek, Baksa Szabolcsnak is bizalmat szavaznak vezetőedzőként.
A húsvét utáni fagyok ellenére van ok a bizakodásra dinnyefronton
A húsvét utáni fagyok ellenére van ok a bizakodásra dinnyefronton
A húsvét utáni fagyok megtizedelték a görögdinnye ültetvényeket, de a gazdák újraültettek, és így már van ok a bizakodásra a dinnyetermést illetően - mondta Göcző Mátyás, a Magyar Dinnyetermelők Egyesületének társelnöke a közrádióban.
2020. június 4. // Bulcsú névnap