2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Lendületben a veszprémi szinkronúszók

2016. március 22. 11:31
A szezon második versenyén vettek részt a Veszprémi Úszó Klub szinkronúszói. A hétvégén rendezték meg a 19. Nemzetközi ORKA Kupát Székesfehérváron.

Az egyik legnevesebb és legnépszerűbb verseny az évben: 7 ország, 30 egyesület, több mint 600 szinkronúszó méretetett meg a hétvégén.

A VÚK haladó csapata mindössze 10 fővel nevezett, mégis sok sikert könyvelhetett el magának és a városnak.
Kezdő kötelező gyakorlatok bemutatásával indult a szombati nap, ahol Krasznai Lilla aranyérmet, Tulipán Anna ezüstérmet, Csomai Panna pedig a 4. helyet szerezte meg. Az egyel fiatalabb korosztályban Szöllősi Vivien a 2., Farkas Luca a 3. helyen végzett. A 2003-as korosztályban Horváth Boglárka, a 2004-esek között pedig Nagy Lili szerezett bronzérmet.

A többiek sem jöttek el oklevél nélkül, Boda Noémi 5., Winkler Kata 6., Tulipán Eszter pedig 7.-ként végzett.
A vasárnapi napon a zenés kűrök következtek. Krasznai Lilla és Csomai Panna élete első, kezdő, páros kűrjét futotta és a 23 duóból a 6. helyen végeztek. Fiatalabbjaink (Horváth Boglárka, Nagy Lili, Szöllősi Vivien és Tulipán Anna) négyes csapatban debütáltak, és a 14 csapatból a 4. helyen végeztek.

A edzők, Aranyossy-Nagy Zsófia, Szokoly Réka és maguk a lányok is elégedetten zárták a két napot.
Az edzők így összegezték a versenyzők teljesítményét: „A lányok nagyon koncentráltan, összeszedetten versenyeztek, a hosszan tartó versenyszámok, és a még csak most alakuló versenyrutin ellenére is. Vidám, összetartó csapat képét adták, ami a legnagyobb öröm és elismerés számunkra. Így a jó eredmények szinte már maguktól értetődőek. A versenyrutin, a pozitív visszajelzések, az újabb motivációk és a csapatszellem jegyében mentünk, és jó végszó, hogy nem hiába!

Úgy tűnik Veszprém úttörő szinkronúszói jó példát mutatnak és kitapossák az utat az őket követő, újonnan érkező vizibalettos palánták számára.

vehir.hu

További cikkek

Ruinos, válogatott kiválósággal erősített a HOYA
Ruinos, válogatott kiválósággal erősített a HOYA
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata leigazolta a hatvanötszörös válogatott Tóth Norbertet.
Magyar éremesőt ígér a kedd, Szögi István is bemutatkozik
Magyar éremesőt ígér a kedd, Szögi István is bemutatkozik
A birkózó Lőrincz Tamás révén egy arany- vagy ezüstérem már biztos, de a finndingis Berecz Zsombortól és a kajakosoktól is várható kiemelkedő, dobogót érő eredmény kedden a tokiói olimpián. A veszprémi SVSE atlétája, Szögi István bemutatkozik 1500 m-en.
Lőrincz Tamás döntős, jó rajt kajak-kenuban
Lőrincz Tamás döntős, jó rajt kajak-kenuban
Jól rajtoltak a magyar versenyzők a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén, a hétfő délelőtti előfutamokban érdekelt hét egység közül hat bejutott a középfutamba, amelyre - akárcsak az adott szám döntőjére - kedden kerül sor. A birkózó Lőrincz Tamás a kötöttfogás 77 kilogrammos súlycsoportjában finalista lett, míg a női kézilabda-válogatott a svédek legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe.
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
A DK helyi politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy ugyan nem a DK színeiben, de várhatóan el tud indulni az ellenzéki előválasztáson ősszel.
Kerítésbe szorult kutyát mentettek a fűzfői tűzoltók Balatonalmádiban
Kerítésbe szorult kutyát mentettek a fűzfői tűzoltók Balatonalmádiban
Kollégánk szerkesztés közben lett figyelmes a síró kutyára, tárcsázta a 112-t.