Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
20°C

Hidegfront, tisztább levegő, vérnyomás-ingadozás

2016. január 30. 9:43 // Forrás: VMeteo, met.hu, sielok.hu
Mit hoz a holnap?

Vasárnap egy hidegfront vonul át felettünk, ismétlődő eső, zápor napközben többször is kialakulhat - írja a VMeteo.hu. Mérsékelt marad az északnyugati szél, 5°C és 9°C között alakul a levegő hőmérséklete.

Szerdáig tartós nyugati áramlással enyhe, nedves, atlanti eredetű levegő határozza meg időjárásunkat. Hatására szinte tavaszias hőmérsékleti értékeket várhatunk, a sok felhő ellenére jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű.

Csütörtöktől frontok teszik változékonnyá időjárásunkat, de időjárási szempontból semmi nem fog utalni arra, hogy februárt írunk.

*

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a magasban gyorsan követik egymást a légköri frontok. A soron következő hidegfront éjszaka éri el hazánkat, és napközben már át is vonul felettünk. Hatását elsősorban a szív- és érrendszeri betegek érezhetik meg leginkább, de vérnyomás-ingadozás az egészséges szervezetben is felléphet. A frontnak azonban jótékony hatása is lesz, hiszen a megerősödő északnyugati szél tisztább levegőt hoz, országszerte javulnak a levegőminőségi mutatók.

*

A sielok.hu hójelentése szerint az eplényi sípályán 78 cm a hóvastagság.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.