Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
21°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
21°C

Mindenkit megkérdeznek

2016. január 27. 20:07
A 2020-ig tartó uniós ciklusban tervezett fejlesztésekkel kapcsolatban kezdeményez konzultációt a lakossággal az önkormányzat.

A város összesen 11,54 milliárd forint forráshoz fér hozzá deklaráltan, és ezen felül további operatív programokban is pályázhat.

A (közgyűlés mai pozitív döntése esetén) hamarosan induló konzultáció részeként egy honlapot készít az önkormányzat, ami kizárólag azt a célt szolgálja, hogy a tervezett nagyberuházásokat részletesen bemutassa. Az internetes felület célja, hogy bárki számára egyszerűen és átláthatóan elérhetővé tegye egy felületen keresztül a fejlesztési terveket.

Emellett a konzultáció egyik kiemelt pillére egy kérdőíves felmérés lesz. „A kérdőív felületén keresztül a kitöltők nem csak egyetértésükről, vagy annak ellenkezőjéről nyilatkozhatnak az egyes nagyberuházásokkal kapcsolatban, hanem lehetőséget biztosítunk egyéni véleményük, igényeik megfogalmazására” – fogalmazott előterjesztésében Porga Gyula polgármester. – „Ezáltal az egyszerű statisztikai eredmények mellett egy átfogóbb képet kapunk a veszprémiek vélekedéséről, valódi igényeiről, ami irányt szab a fejlesztési stratégia végrehajtása során.”

Az önkormányzat gondoskodik arról, hogy a kérdőív minden veszprémi háztartásba eljusson 2016. február hónap során. A kérdőívek visszajuttatására gyűjtőpontokat létesítenek Veszprém kiemelt forgalmú helyszínein, ahol urnába dobhatják be a kitöltött íveket.

A kérdőíves konzultáció költségének fedezetére az önkormányzat maximum kétmillió forintot tervez felhasználni. A kérdőívezés mellett a polgármester személyes konzultációt is tervez, vélhetően lakossági fórumok formájában.

A konzultáció a következő témákat érinti majd:

A gazdasági és úthálózat-fejlesztési tématerület projektjei:

  • A Pápai út és a Jutasi utca összekötése a belváros és a Házgyári út tehermentesítése érdekében (belső körút Kelet-Nyugati főtengelye)
  • A Pápai út és az északi iparterület úthálózatának a fejlesztése a munkába járás elősegítése érdekében
  • A Budapest u. - Brusznyai u - Mártírok u. - Bajcsy-Zs. u. - találkozásában körforgalmi csomópont kiépítése

Családbarát, szociális és egészségügyi célú fejlesztési tématerület:

  • Egészségház építése a belvárosban
  • Meglevő orvosi rendelők felújítása
  • Idős emberek foglalkoztató központja
  • Bölcsődei férőhely bővítése
  • Köznevelési és közoktatási intézmények átépítése, fejlesztése

Az energiahatékonyság és a megújuló energia-felhasználás fejlesztési terület projektjei:

  • Biomassza fűtőmű építése a külső útgyűrű mellett
  • Napenergia park és szolár erőmű építése külterületen
  • A Stadion sportcsarnoka és irodaépületének energetikai megújítása
  • Elektromos töltőállomások telepítése a tiszta közlekedés érdekében

Belvárosi parkoló-kapacitások fejlesztése:

  • A megyei kórház kiszolgálása érdekében parkolóház építése a Mártírok utcában (Vérellátó mellett)
  • Parkolóhely-bővítés a belvárosban, mélygarázs beruházás a színházkertben

Kulturális célú fejlesztések projektjei

  • Európa Kulturális Főváros 2023 pályázat benyújtása
  • Állatkerti területbővítés és az attrakciókínálat fejlesztése
vehir.hu
további cikkek
Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. tegnap 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. tegnap 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. tegnap 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. tegnap 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.