Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Beszakadt a Balaton egy ember alatt

2016. január 23. 22:11 // Forrás: mti
A vízirendészet korábban kifejezetten óva intett attól, hogy bárki a tó jegére merészkedjen.

Beszakadt a Balaton jege egy férfi alatt Siófoknál, a parttól mintegy 150 méterre szombaton késő délután, a nála lévő telefonon tudott segítséget kérni - tudatta a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A bajba jutott férfi zsebében lévő telefonja nem merült el a vízben, ez volt a szerencséje. A közeli apartmanház portása - egy nyugdíjas tűzoltó - sietett a segítségére létrával, miközben riasztotta a tűzoltókat. A létra segítségével sikerült megközelítenie a léket, de a beszakadt férfit kihúzni nem tudta, csak megtartani a tűzoltók kiérkezéséig. A hivatásos egység egy speciális, erre a célra rendszeresített mentőpallóval közelítette meg a két férfit, akiket felhúztak a pallóra, majd a partra vitték őket. A beszakadt férfit a kiérkező mentőszolgálat kórházba szállította.

Ahogy a héten már korábban, úgy szombaton is figyelmeztette a lakosságot Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője, aki elmondta: a mérések szerint a Balatont már 8-13 centiméteres jég fedi, de a jégtakaró egyenetlen, ezért továbbra sem javasolják, hogy a jégre menjenek az emberek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.