2021. április 21.
//
Konrád névnap

Idén is megrendezték az Oviolimpiát

2016. január 22. 11:30
A korábbi évek sikerei után 2016-ban is megrendezték a nagycsoportos óvodások versenysorozatát péntek délelőtt Veszprémben, a Március 15. úti Sportcsarnokban.

A Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola harmadjára rendezte meg a versenyt, melynek célja többek között az iskola sportosztályának népszerűsítése. A város összes nagycsoportos óvodását meghívták, hogy összemérjék tudásukat „árokugrásban”, „nyuszi vágtában”,”répahajításban” és „róka elől menekvésben”.

A korábbi évekhez képest fejlődött a szervezés, egyre több támogatót sikerül bevonni a rendezvénybe. A meghívott óvodások hetekkel a verseny előtt elkezdték a kemény felkészülést, amely nem csak nekik, hanem óvónőiknek is nagy feladat, amit ezúton is köszönünk nekik - mondta el Varga-Sárzó Adrienn, a Báthory iskola testnevelési munkaközösségének vezetője.

A harmadik Oviolimpia a nevezett óvodák gyerekzsivajtól hangos bevonulójával kezdődött, majd a fővédnök, Némedi Lajos alpolgármester köszöntőjével folytatódott, aki a sportolás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Frissítés(01.23.):

Végeredmény

1. Bóbita Körzeti Óvoda
2. Erdei Tagóvoda
3. Ringató Körzeti Óvoda
4. Egry Úti Körzeti Óvoda
5. Kastélykert Óvoda-Gyulafirátót
6. Örömhír Óvoda
7. Kuckó Tagóvoda
8.Hársfa Tagóvoda

A verseny után a legjobb óvodák sporteszközök vásárlására felhasználható vásárlási utalványokat és pénznyereményt kaptak jutalmul, melyeket a III. Oviolimpia szponzorai, valamint Némedi Lajos és Halmay György biztosítottak képviselői keretükből.

Az idei rendezvényt táncos bemutatók színesítették.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhez
Segítséget adnak a tanárok digitális kompetencia fejlesztéséhez
A koronavírus-járvány egyik legnagyobb felismerése volt, hogy még vannak kiaknázatlan területek az oktatók digitális felkészültségének fejlesztésében. Az Insedo Kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum közös innovatív programja ezt támogatná.
ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.
Mennyi kerül egy szakmunkás pénztárcájába?
Mennyi kerül egy szakmunkás pénztárcájába?
A szakképzési centrumok megjelenésével új irányt vett a hazai munkaerőpiac is. A hiányszakmákban kezd ismét megjelenni a szakképzett munkaerő, erre pedig a fizetések is reagáltak. Több esetben már egy szakképzett ember bére felveszi a versenyt a diplomáséval.
Jelentősen emelkedett a felsőoktatásba jelentkezők száma
Jelentősen emelkedett a felsőoktatásba jelentkezők száma
Több mint 11 százalékkal többen jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön.
Most először indult képzés távoktatási tagozaton a Pannon Egyetemen
Most először indult képzés távoktatási tagozaton a Pannon Egyetemen
A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar most februárban induló szemeszterében már távoktatási formában is elkezdhettek képzést a hallgatók.