Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
17°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
17°C

Szakmai egyeztetés eredménye a parkoló koncepciója

2015. november 18. 17:17
Brányi Mária alpolgármester a Demokraták Veszprémért frakció szerdai sajtótájékoztatójára reagálva kijelentette: a Színházkertbe tervezett mélyparkoló szakmai egyeztetések eredményeként került az Integrált Településfejlesztési Stratégiába.

"A mai sajtótájékoztató nem szólt másról, mint az MSZP-nek és a DK-nak újabb politikai hangulatkeltéséről, melyben újabb városi fejlesztést tűztek céltáblájukra" - fogalmazott közleményében Brányi Mária alpolgármester.

Brányi MáriaBrányi Mária

Mint írta, az ellenzéki képviselők az Integrált Településfejlesztési Stratégia részeként, többkörös szakmai egyeztetés során megfogalmazott Kulturális Negyed program részét képező parkoló építését kezdték el támadni, "holott az elmúlt évek fejlesztései egyértelműen igazolják, hogy fejlesztések nélkül Veszprém nem tud versenyben maradni a városok közötti megmérettetésben."

A tervezet már több mint egy éve ismert. 2014-ben az ITS részeként a Közgyűlés támogatta a koncepciót, majd decemberben a Városstratégiai Bizottság napirendjén a részletes terveket is megismerte. A tanulmányterv a megvalósítás feltételrendszerét, (rendezési tervi összhang, megközelíthetőség, bekerülés) számba vette.

Az Iskola utca kiteresedésében kialakuló gyalogos felület teret biztosít a szakközépiskola és templom működéséhez, míg a gyalogos szint alatti szinteken parkolók kiépítése történhet, szolgálva a környező intézmények – könyvtár, színház, kormányhivatal, megyeháza - parkolási igényeit.

"A beruházáshoz kapcsolódó színházkerti megújítással teljesedik ki a Kulturális Negyed projekt színházkerti elemének fejlesztése, amely felújítás reményeink szerint a színház rekonstrukciójával válik teljessé. A program összetettségéből és jelentős forrásigényéből adódik a többlépcsős megvalósítás, melynek jelenleg az előkészítő fázisánál tartunk" - fogalmazott az alpolgármester, hozzátéve: a fejleményekről ezután is tájékoztatják Veszprém lakosságát.

"Mint a már megvalósult fejlesztések esetében, úgy a jelenleg előkészítés alatt lévő fejlesztéseknél is támaszkodunk a veszprémiek
segítségére, mert a siker záloga a közös erőfeszítéseinkben rejlik, ahogyan ez visszaköszön akár a Séd-völgyi vagy belvárosi
fejlesztéseknél is. Emlékezzünk vissza, hogy Katanics Sándor ugyanilyen hévvel támadta a Séd-völgy megújítását, a Bagolyvári Parkolóházzal, illetve a Hangvillával kapcsolatos terveket is. Mindegyik fejlesztés sikeresen megvalósult, a veszprémi emberek a
kezdetektől teljes megelégedéssel használják őket. Ahogy eddig is, a továbbiakban is a veszprémiek érdekét szem előtt
tartva fogunk a beruházásokról dönteni és azokat megvalósítani" - zárta közleményét Brányi Mária.

vehir.hu
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.