Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C

„Féltjük a város zöldterületeit“

2015. november 18. 16:37
Aggályos az egyelőre csak koncepcióként szereplő színházkerti parkolóház. Erről Hartmann Ferenc és Katanics Sándor beszélt szerdán.

Katanics Sándor, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a városban élők szinte semmit nem tudnak a városvezetés által a Színházkertbe tervezett parkolóház felépítéséről.

A képviselő szerint tavaly ősszel a Városfejlesztési Bizottság egyik ülésén szóba került a veszprémi kultúrális negyed beruházás részeként egy 180 millió forintos, Iskola utcai teremgarázs felépítése. Idén tavasszal a következő öt éves ciklus gazdasági programjának részeként említették a parkolóházat, ekkor már összeg nélkül.

Katanics Sándor és Hartmann FerencKatanics Sándor és Hartmann Ferenc

Katanics Sándor szerint most a veszprémi Intergrált Területi Program részeként, egy több mint egymillárd forintos projektben találkozhatunk újra a parkolóház terveivel, aminek összege mára 280 millió forintra növekedett. A 107 férőhelyes garázs most már az Iskola utcával párhuzamosan, a Színházkert végében lenne.

A képviselő hozzátette, hogy alapvetően nem a parkolóház építése a probléma, hanem az, hogy a belvárosban már vannak parkolóházak, amik kihasználatlanok. Évtizedek óta probléma a kórház környéki parkolás megoldása, és ez a probléma az onkológiai centrum átadásával valószínűleg csak növekdeni fog. Katanics Sándor hozzátette, hogy a zöldterületek védelmének érdekében alaposabban át kellene gondolni az elképzelést.

A parkolóház látványterveA parkolóház látványterve

Hartmann Ferenc, az MSZP önkormányzati képviselője szerint a legnagyobb probléma, hogy a parkolóház építésével kapcsolatban számos információt elhallgat a városvezetés. A képviselő szerint nem tudni, hogy készültek-e közlekedési hatástanulmányok, nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni, és mikorra térül meg a befektetés. Eddig egyetlen látvenytervet láttak a város önkormányzati képviselői. Hartmann Ferenc hozzátette, hogy féltik a város zöldfelületeit.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a nem csak a leendő parkolóházról, hanem a projekt további elemeiről, a Kálvária dombi látványliftről, a Pannon Egyetemhez tervezett parkolókról és a város közlekedésfejlesztési tanulmány terveiről sincsenek konkrét információik. Hartmann Ferenc szerint ideje lenne időben megismertetni a veszprémiekkel és képviselőikkel a város terveit.

Csepely Máté
további cikkek
Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. tegnap 21:09 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. 2024. április 30. 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. 2024. április 30. 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.