2019. október 20. // Vendel névnap

Kolbászok, borok és térségi ételkülönlegességek

2015. november 13. 16:34
Tavalyhoz képest kétszer több kiállítóval és termelővel startol el szombat reggel a második Bakony Expo. Idén 12 ezer látogatót várnak.

A Veszprém Arénába szervezett két napos kiállításon összesen 120 veszprémi, és Bakony környéki borász, húsfeldolgozó, festő, pék, szappankészítő, élelmiszer-gyártó és pálinkafőző mutatja be termékét, de a termelő eszközök gyártói is bemutatkoznak.

A hétvégi expót péntek délelőtt egy szakmai nap előzte meg, melyen a termelők számára tartottak előadásokat többek között arról, hogy a környék termelői milyen módokon tudnak összefogni, valamint tájékoztatást kaptak a most záruló Helyi termékek éve programsorozat eredményeiről is.

a gépek is bemutatkoznaka gépek is bemutatkoznak

A kétnapos rendezvény pénteki megnyitóján Porga Gyula veszprémi polgármester köszönetét fejezte ki a szervezőknek, majd arról beszélt, hogy az expó a térség találkozási pontja kíván lenni az őstermelők, a mezőgazdaságból élők és a fogyasztók között. Szerinte a vidék és a város a rendezvényen keresztül is meg tudja mutatni erejét.

A Bakony Expo társszervezője a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, melynek elnöke Győrffy Balázs, aki köszöntőjében elmondta, az expó fontos piacszerzési lehetőség a kiállítóknak. Példaként felhozta, hogy van olyan zalai termelő, aki egy hasonló rendezvényen jutott fontos brit piaci beszállítói lehetőséghez. Reméli, hogy a veszprémi rendezvényen is minél több hasonló siker születik.

győrffy balázsgyőrffy balázs

Az expó lehetőséget ad arra, hogy a környékbeli termelők büszkék legyenek portékájukra- mondta megnyitó beszédében Jakab István a Parlament alelnöke, a MAGOSZ elnöke. Úgy fogalmazott, a rendezvény egy igazi találkozó, ahol a szakma és a vásárlók is megismerhetik egymást. Az elnök különösen fontosnak tartja, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vendégként szerepel a Bakony Expo-n, a jövőben viszont reméli, hogy nem csak a hazai, hanem határon túli magyarság is megmutatja a maga jellegzetességeit, portékáit.

A két napos rendezvénynek idén is a Veszprém Aréna ad otthont, délelőtt 9 órától este 18 óráig. A rendezvényen megismerkedhetők lesznek a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományok, míg a színpadi produkciók a helyi konyhával kapcsolatos témákat dolgozzák fel.


Az alábbi képeink a pénteki sajtóbejáráskor készültek:

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Különleges fotókat díjaztak az Agórában
Különleges fotókat díjaztak az Agórában
Látványos fotókkal nyílt meg a XXI. Pannónia Fotószalon és a XI. Pannónia Diaszalon kiállítása szombat délután az Agóra Veszprém Kulturális Központban. A megnyitón a legjobb képek alkotói díjat vehettek át.
A veszprémi Agóra igazgatója az országos elnökség sorában
A veszprémi Agóra igazgatója az országos elnökség sorában
Tisztújítást tartott a Kulturális Központok Országos Szövetsége, amelyen Neveda Amáliának is komoly szerep jutott.
Ifjúsági ponttá alakult a Kossuth utcai turisztikai pavilon
Ifjúsági ponttá alakult a Kossuth utcai turisztikai pavilon
A Veszprémi Petőfi Színház kezdeményezésére átalakul a Kossuth utcai információs pavilon, új funkciók költöznek a létesítménybe.
Jótékonysági hangverseny a református templom gyülekezeti terméhez
Jótékonysági hangverseny a református templom gyülekezeti terméhez
Veszprém Város Vegyeskara a Kálvin János parki református templom új terme javára rendez jótékonysági hangversenyt október 30-án a Hangvillában.
Régészeti kiállítássorozat a Laczkó Dezső Múzeumban
Régészeti kiállítássorozat a Laczkó Dezső Múzeumban
Nemcsak a természet, de a kulturális élet is egyre több színét mutatja meg az egyébként is pezsgő kínálatból. Szombat délután nyílt kiállítássorozat a Laczkó Dezső Múzeumban, Kincsek utak mentén - Takácsi címmel.
2019. október 20. // Vendel névnap