Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Áprilisban dönthetnek az uszoda helyszínéről

2015. április 8. 16:59
A tervezett sportuszodával kapcsolatos veszprémi konzultáció eredményeit ismertette Némedi Lajos alpolgármester sajtótájékoztató keretében szerdán délután a városházán.

A veszprémi önkormányzat számára kiemelt fontosságú az itt élők véleménye, ezért minden nagy volumenű fejlesztési elképzelésnél párbeszédre hívják a lakosságot. “A sportuszoda nem csak egy városrész, vagy a veszprémiek számára fontos, hanem a környéken élőknek is” – vélekedett Némedi Lajos.

Elhangzott, az öt kérdésből álló kérdőívet három hét alatt közel kétezren küldték vissza az önkormányzat számára. Az alpolgármester kiemelte, korábban többször felmerült, hogy uszoda helyett strandot kellene inkább építeni a megyeszékhelyen, a beérkezett vélemények közül azonban mindössze 14 jelezte, hogy ez fontos lenne számára.

Némedi LajosNémedi Lajos

“A legfontosabb észrevétel, hogy a visszajelzők 99 százaléka igennel válaszolt arra a kérdésre, Épüljön-e új sportuszoda Veszprémben? kérdésre, vagyis nagy társadalmi támogatottságot élvez ez az elképzelés” – mutatott rá az alpolgármester.

A válaszadók 45 százaléka minden héten legalább egyszer látogatná az elkészült komplexumot, de közel 25 százalék hetente többször is, ami Némedi szerint azt jelenti, a működtetés finanszírozása ezzel nagy részt biztosított.

A konzultáció folyamán arra is fény derült, hogy a válaszadók közel egyhangúlag támogatják, hogy a veszprémi gyermekek 14 éves korukig tanuljanak meg úszni. A felmérés szerint a többség tömegközlekedéssel (43 százalék), illetve gyalogosan (32 százalék) közelítené meg a sportuszodát.

A helyszínnel kapcsolatban két ötlet kapott kiemelt figyelmet, “46 százalék a Veszprém Aréna közelében látná szívesen a sportuszodát, 44 százalék pedig annak örülne, ha a Jutasi úton lévő műfüves pálya mellett jönne létre” – ismertette az alpolgármester. Hozzátette: jelenleg az előbbi tűnik előnyösebbnek, hiszen az adottságok lehetővé teszik további komplexumok létesítését, amire egyébként már elképzelések is vannak, illetve a parkolás és a várható nagy forgalom is rugalmasabban kezelhető.

A következő hetekben mind a két helyszínnel kapcsolatban megvalósítási tanulmány készül, így április végére várhatóan döntés születik az uszoda helyszínével kapcsolatban. Ezt követi a tulajdonviszonyok tisztázása, 2016-ban a tervezés, a szükséges építési és szakhatósági engedélyek beszerzése, 2017-ben pedig a kivitelezés.

Cseh Zoltán
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. ma 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.