2023. június 1.
//
Tünde névnap

Csinnbumm cirkusznak tartja az ügynökvádat Orbán

2015. március 9. 12:55
mti
Simicska Lajos egy vasárnapi interjúban vádolta meg a kormányfőt azzal, hogy jelentéseket írt róla. Orbán szerint a vállalkozóból csak a sértődöttség beszél.

Vasárnap a Mandiner blognak adott interjújában fejtette ki, hogy a miniszterelnök a rendszerváltás előtt jelentéseket írt róla.

- Volt viszont, aki odajött magától és elmondta. „Figyelj, Lajos, az a helyzet, hogy jelentenem kell rólad.” Azt mondtam az illetőnek: nincs harag, jó, hogy szólt, majd kitaláljuk együtt, miket írjon. Azt hiszem, maguktól is rájöttek már, ő ki volt.

- Orbán Viktor?

- Igen.

A róla készült aktákat Simicska maga is látta. "Egyszer Pallos őrnagy berendelt magához. Az asztalán tíz centi vastag akta volt. Rólam. 22 éves koromra már ennyi összegyűlt." A vállalkozó szerint bár a rendszerváltás után eltűntek az akták, azok Moszkvában meglehetnek valakinél. "Ha ezek meglennének és napvilágra kerülnének, az mindent borítana itthon."

Az elhangzottakra reagálva Orbán Viktor ma sajnálatosnak nevezte, hogy "személyes sértettség ilyen mélyre juttathat bárkit". Hozzátette:

nem látja értelmét "ilyen csinnbumm cirkuszokat csinálni a magyar politikában",

ezért ezekben a vitában való részvételnek - a tények világossá tételén túl - nem látja értelmét.

Az ellenzék annál inkább, a hétfői parlamenti vitában újra meg újra előkerült a téma.

Schiffer András szerint a Fidesz-KDNP-nek az igazságügyi bizottság keddi ülésén támogatnia kell az LMP javaslatait az állambiztonsági akták nyilvánosságára hozataláról, és arról, hogy a parlament kötelezze a kormányt, járjon el annak érdekében, hogy Oroszország tegye megismerhetővé az 1944-1991 között keletkezett magyar vonatkozású KGB-iratokat.

A Jobbik szerint amennyiben Orbán Viktor miniszterelnök nem tudja cáfolni Simicska Lajos nagyvállalkozó róla tett, vasárnap nyilvánosságot kapott állításait, akkor le kell mondania - mondta Mirkóczki Ádám.

A Demokratikus Koalíció az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi, hogy Orbán Viktor és Simicska Lajos a testület előtt számoljon be a vállalkozónak a miniszterelnökkel szemben megfogalmazott vádjairól - mondta az ellenzéki párt politikusa, Vadai Ágnes.

vehir.hu

További cikkek

Benyújtották a 2024-es védelmi költségvetést a parlamentnek
Benyújtották a 2024-es védelmi költségvetést a parlamentnek
Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten az Országházban.
Minek ellenség, ha ilyen szövetségesei vannak egy országnak?
Minek ellenség, ha ilyen szövetségesei vannak egy országnak?
Az EU alapítói forognának a sírjukban, ha megtudnák, milyen diplomáciai botrányt sikerülhetett utódjuknak összehozni. Kérdés, hogy valóban lesz-e botrány, vagy érdeklődés miatt elmarad.
Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén
Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén
A keresztény-demokrata párt helyi tagjai Navracsics Tibor, területfejlesztési minisztert választották meg egyhangúlag a vármegyei választmány élére. Az új elnök stabilitást és aktív közéleti jelenlétet ígért a jövőben.
Több rendőrt szeretne az utcára a Reformerek képviselője Veszprémben
Több rendőrt szeretne az utcára a Reformerek képviselője Veszprémben
Kovács Rajmund, a Reformerek színeiben politizáló önkormányzati képviselő sajtótájékoztató keretében kommentálta a városi közgyűlés legutóbbi eseményeit. Kitért a közbiztonság helyzetére, az EKF átláthatóságára egy helyi területi vita kérdésére is.
Piros lámpa és vörös vonalak Magyarország és az Európai Bizottság között
Piros lámpa és vörös vonalak Magyarország és az Európai Bizottság között
Közlekedési hasonlattal élve jelenleg egy piros lámpa stoppolja azokat az uniós pénzeket, ami az egyik olvasatban járna Magyarországnak, a másik szerint viszont a hazai kormánynak kellene megtenni kifizetésükhöz a szükséges lépéseket országhatáron belül. Hogy pontosan ki tudja átkapcsolni zöldre a lámpát, ezt a kérdést illetékes szakemberek és a területfejlesztési miniszter nyilatkozatain keresztül próbáltunk megválaszolni.