Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
16°C

Miniszterhelyettesi látogatás a Megyeházán

2008. április 24. 12:09 // Forrás: veszpremmegye.hu
Veszprémben tartotta hetedik ülését a Magyar-Orosz Állandó Katasztrófavédelmi Vegyes Bizottság. A delegáció hivatalában kereste fel Talabér Mártát, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése alelnökét április 22-én, kedden.
Az orosz köldöttséget Alekszandr Petrovics Csuprijan vezérezredes, az Oroszországi Föderáció (OF) Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának (MCSSZ) miniszterhelyettese, Anatolij Eduardovics Szergejev ezredes, az MCSSZ tűzoltási, műszaki mentési, tűz – és polgári védelmi igazgató helyettese, valamint Szvetlana Alekszandrovna Kuharenkova, az MCSSZ Nemzetközi Igazgatóságának főelőadója képviselte.


A megbeszélésen az Országos Kataszrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében dr. Hoffmann Imre dandártábornok, hatósági főigazgató helyettesi szervezet, főigazgató helyettese, dr. Muhoray Árpád vezérőrnagy, veszélyhelyzet kezelési főigazgató helyettesi szervezet, főigazgató helyettese, és Csendes Csaba a Nemzetközi Főosztály főelőadója, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (VMKVI) részéről pedig dr. Lauer János ezredes, igazgató helyettes, valamint Páhi Ferenc, nyugalmazott ezredes, a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság titkára is részt vett.


A kétoldalú megbeszélésen többek között elhangzott: a föderációnak 83 területi egysége van, és mindegyikben egy millió ember él. Az egyes egységekben száz önálló szervezet, illetve önkormányzat működik. Vezetőikkel, a kormányzóikkal, illetve a szervezeti egységekkel a minisztériumok közül legszorosabb kapcsolatban az MCSSZ áll.

A vendégek megismerkedtek a magyarországi közigazgatási rendszerrel. Talabér Márta kiemelte a megyei katasztrófa védelemmel való együttműködést, a települési tűzoltóságok felszereltsége támogatását. Az alelnök üdvözölte, hogy a delegáció olyan megyében ülésezik, mely bővelkedik természeti értékekben, látnivalókban.

A bizottság a megyeházi látogatás után a VMKVI épületében ülésezett, ahol Csuprijan vezérezredes, miniszterhelyettes beszélt az elmúlt időszakban bekövetkezett veszélyhelyzetekről, az orosz kulturális örökség nagy értékű létesítményeinek tűzvédelméről.


Érdeklődésünkre megtudtuk: a magyar –orosz katasztrófavédelmi együttműködést a Magyar Köztársaság és az Orosz Föderáció Kormányai között 1997 április 26-án írták alá, a vegyes bizottság 2000 november 16 óta működik. A vegyes bizottság utóbbi ülését 2006 június 2-én tartotta meg Szentpétervárott.
Kocsis Sándor

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.