Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C

A Magyar Úszó Szövetség is támogatja az új sportuszoda megépítését

2015. január 30. 15:50 // Forrás: mti, vehir.hu
A tervezett sportuszoda fejlesztési lehetőségeiről Némedi Lajos és Dr. Hargitay András tartott sajtótájékoztatót a Városházán pénteken.

A városvezetés múlt héten jelentette be, hogy új sporuszodát építene a jövőben. A beruházással a város kiemelt célja, hogy a veszprémi, valamint a vonzáskörzetben élő fiatalok minél szélesebb köre megtanuljon úszni, valamint a tehetséges gyermekek számára biztosítva legyen olyan infrastrukturális környezet, amely segíti az utánpótlás nevelést és a jövőbeni sportsikereket.

Hargitay András, korábbi olimpikon és az úszók utánpótlás kapitánya a városházán elmondta, hogy a Magyar Úszó Szövetség támogatja a város uszodaépítési terveit, és minden szakmai segítséget felajánl a beruházáshoz. Hozzátette: ha a város uszodaépítésben gondolkodik, mindenképp egy olyan létesítményt kell megépíteni, ami előremutató. Szerinte egy tanuszoda mellé mindenképp szükséges lenne egy tízpályás, 50 méteres versenymedence és egy 25 méteres bemelegítő medence is. Ezen felül a komplexum akár élményfürdővel és ugrótoronnyal is kiegészülhet.

Dr. Hargitay AndrásDr. Hargitay András

Kiemelte: Veszprém városa megérdemel egy új uszodát, ami nem pénz, hanem szándék kérdése. Hargitay biztos abban, hogy az új uszodával város és a Magyar Úszó Szövetség is egyaránt nyerni fog, hiszen a sportba befektetett munka mindig igazságosan megtérül.

Némedi LajosNémedi Lajos

A beruházással kapcsolatban nemrég konzultáció kezdődött a városban, melyről Némedi Lajos alpolgármester elmondta: a konzultáció jól halad, hiszen rendkívül sok és pozitív visszajelzést kapnak az uszodaépítéssel kapcsolatban.

Ge. Á.
Csepely Máté
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tegnap 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. tegnap 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. 2024. május 17. 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. 2024. május 17. 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.