Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C
2024. március 3. Kornélia
Veszprém
6°C

Új alelnök a megyei közgyűlésben / – letette esküjét Polgárdy Imre –

2008. április 24. 9:23
Ma délelőtt iktatták alelnöki hivatalába Polgárdy Imrét, aki nem sokkal az eskütétel után adott interjút a Vehírnek. Elődje, Pálfy Sándor az elmúlt év végén mondott le tisztségéről.

– Alelnök úr, gratulálunk honlapunk látogatói nevében is. Ne vegye tapintatlan kérdésnek, de mennyire van tisztában leendő feladataival?

– A teendőimet Lasztovicza elnök úr határozza meg,  részben már konkrét feladatokról is beszéltünk.

– Elképzelhető-e az, hogy azok a feladatok, amelyeket Pálfy úr végzett korábban, azok önre hárulnak?

– Talán részben, de például a kórházi ügyekben jelentős előbbre lépés történt, így azok már nem kívánnak annyi feladatvállalást.

– Említette, hogy Lasztovicza elnök úrral még nem mindent egyeztettek. Nyilvánvaló, hogy azért szóba jöhetett pár dolog.

– Az elnök úrral igen hosszú ideje ismerjük egymást. Tíz éve dolgozunk együtt, tehát majdhogynem baráti viszony van közöttünk, elnök úr ismeri irányultságomat, érdeklődési körömet. Úgy gondolom tehát, hogy nem lesz probléma a feladatköröm meghatározása.

– Új beosztás kezdődik életében: miképpen tudja majd koordinálni?

– Számoltam azzal, hogy sok szabadidőmet fogja ez lekötni. Egyébként kötetlen a munkaidőm, így könnyebben tudok mozogni. Hozzá kell tennem, hogy elnök úrnak számos rendezvényen kell részt vennie. Ezek enyhítésére, megosztására is sor kerülhet.

– Arról talán nem is szólva, hogy ki-ki saját választókerületében otthonosabban mozog…

–Igen, elnök úr elsősorban Badacsony–Tapolca–Sümeg, míg én Ajka és a Somló, valamint Pápa környékén fogok tevékenykedni, Talabér Márta Várpalota és vonzáskörzetében, a Balaton-felvidéken, illetve a megye egész területén, attól függően, hogy éppen hová kapunk meghívást.

– Terveiről, elképzeléseiről mondjon előzetest a Vehír látogatóinak.

–Mint az a mai köszönő beszédemben is elhangzott, elsőrendű feladatomnak az elnök úr munkájának a megkönnyítését tartom, de arra fogok törekedni, hogy minden képviselőtársammal, a hivatal dolgozóival, intézményeinkkel, szervezetekkel, a települések lakosságával korrekt kapcsolatot alakítsak ki. Egyébként képviselőtársaimat is jól ismerem, hiszen magam is voltam már korábban megyei közgyűlési képviselő.

– Munkáját társadalmi megbízatásban végzi. Mit jelent ez?

– Fizetés nem jár érte, tiszteletdíjat és költségtérítést kapok.

– Ezek szerint ez nem egy meggazdagodási forrás…

– Természetesen nem, csak egy példát: a költségtérítés alig fedezi a közlekedési kiadásaimat.

– Több időt tölt majd a megyeszékhelyen?

– Igen, de körzetemben (Ajka, Somló) is több időt szeretnék az ott élők szolgálatára fordítani.

– Mire számít, mi lesz a legnehezebb munkája során?

– Azt hiszem, az egész megyét képviselni úgy, hogy közben a szűkebb környezetem elvárásainak is meg tudjak felelni.

– Mit gondol, lesz-e bármiféle átadási-átvételi ceremónia ön és Pálfy úr között?

– Biztosan nem.

– Mennyire számított arra, hogy alelnök lehet?

– Tudni kell, hogy mások is számításba jöttek. Igazából mintegy három hete erősödtek fel a tárgyalások köztem és Lasztovicza elnök úr között. Tudom, mit vállalok, s annak meg is akarok felelni.

– Vannak-e érdeklődési területének szívéhez közelebb álló témái?

– Szívesen foglalkozom a környezetvédelemmel. Ennek igen nagy szerepe van és lesz a megyében. Ehhez szorosan kapcsolódik a Bakony vízbázisának kérdésköre, a csatornázás stb. Várhatóan a jövő feladata lesz az önkormányzatok ellehetetlenülése elleni szakmai és politikai küzdelem. De ide sorolhatnám az iskolabezárásokat is.

– Munkájához a Vehír látogatói nevében is jó egészséget és sikereket kívánok.


Zatkalik András
további cikkek
A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. tegnap 9:13 A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók A Facebook Marketplace-en gyülekeznek a csalók Az elmúlt két évben megtízszereződött az online ellopott pénzek összege, 2023 harmadik negyedévében ez összeg már 11,4 milliárd forint volt. A csalók nagyrésze a Facebook közkedvelt online piacterét használják, ráadásul nem csak a vásárlókat, de már az eladókat is célba vették. tegnap 21:11 Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Kollégánk is kiváltotta az új Veszprém kártyát Egy veszprémi lakcímkártya és néhány perc ügyintézés után kollégánk már a kezében is tartotta új Veszprém kártyáját, amivel számos kedvezményre lesz jogosult a kultúra, sport és közlekedés terén. tegnap 14:27 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.