Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C

Sportuszoda épülhet Veszprémben

2015. január 21. 12:07
Új sportuszoda épülhet Veszprémben - az önkormányzat a lakosok véleményére is kíváncsi.

A beruházással kapcsolatban Porga Gyula polgármester és Némedi Lajos alpolgármester szerda délelőtt tájékoztatta a közvéleményt a városházán.

Porga Gyula többek között örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Veszprém egy sportos és sportoló város, hiszen a kézilabdázóink, atlétáink és dobóatlétáink hazai és nemzetközi szinten egyaránt eredményesek. Emellett a veszprémiek is rendszeresen használják a meglevő sportlétesítményeket, és folyamatos igény mutatkozik azok fejlesztésére is.

A polgármester elmondta: a tavalyi utcafórumok visszajelzései alapján egyértelműen az derült ki, hogy a városban a legnagyobb igény egy uszoda megépítésére van, ezért megnövelnék a városban található medencék számát. Hozzátette: azért gondolkoznak teljesen új létesítményben, mert a jelenlegi Március 15. utcai uszoda átépítése drágább lenne.

Az 50 méteres medencével rendelkező, 21. századi igényeket kielégítő uszoda megépítése a tervek szerint 2,5-3,5 milliárd forintból valósulna meg,

amelyhez a kormány jelenleg is zajló uszodaépítési programját venné igénybe a város. Ha sikeres lesz a konzultáció, az új uszoda még ebben az önkormányzati ciklusban megépülne, emellett a jelenlegi uszodát a város továbbra is üzemeltetni kívánja, amelyet felújítana, és korszerűsítene.

Némedi Lajos elmondta: Azért, hogy ez az óriási beruházás a lehető legtöbb embernek megfeleljen, az önkormányzat párbeszédet kezdeményez a veszprémiekkel. Hozzátette: a beruházás akkor lehet sikeres, ha a veszprémiekkel közösen hoznak döntést egy ilyen volumenű beruházásról. Az alpolgármester ezért azt kérné, hogy minél többen vegyenek részt ebben a konzultációban.

A január 23-án megjelenő Veszprémi 7Nap újságban található kérdőíven többek között arról kérdezik majd a válaszadókat, hogy hol valósuljon meg, milyen gyakran látogatnák, miért támogatnák, és milyen módon közelítenék meg az új sportuszodát?

A kitöltött kérdőíveket a város alábbi pontjain elhelyezett urnákba lesz lehetőség elhelyezni:

  • Balaton Pláza
  • Polgármesteri Hivatal
  • Egyetem B épület Aula
  • Interspar, Inter Optika
  • Veszprém Aréna
  • Bástya üzletház
  • Hangvilla
  • Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Klubkönyvtárai
  • Városi Művelődési Központ (Dózsa György u.2.)
  • Veszprém város összes általános és középiskolája

A konzultáció eredményéről és a döntésekről az önkormányzat feldolgozás után tájékoztatja a közvéleményt.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. tegnap 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. tegnap 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. 2024. május 17. 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. 2024. május 17. 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.