Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tizenkétmillió euró jár vissza az EU-büdzséből

2008. április 24. 0:23
Magyarország 12 millió eurót kap vissza az uniós büdzséből, amely tavaly a valaha volt legkisebb költségvetési többlettel zárt.
Több mint 1,5 milliárd eurót fizet vissza az EU a tagállamoknak a 2007-es közösségi költségvetés fel nem használt keretéből. A legnagyobb összeget Németország (300 millió euró), Nagy-Britannia (258 millió euró) és Franciaország (234 millió euró) kapja, Magyarország 12 millió euró visszatérítésére számíthat. Az EU költségvetése (amelynek összege tavaly 113,9 milliárd euró volt) javarészt a tagállamok hozzájárulásából tevődik össze: ez az összeg általában mindig valamivel meghaladja a tényleges kiadások mértékét. Igaz, ez az arány évről évre kisebb, ami a Bizottság szerint azon törekvésének köszönhető, hogy a tagállami befizetések mértékét a legszükségesebb szintre korlátozzák.
                                                                                    

„Az az összeg, amivel a tagállamok 2007-ben hozzájárultak az EU-költségvetéshez, szinte pontosan megfelelt a kiadásoknak. Ez jó hír” – hangsúlyozta kedden Dalia Grybauskaitė költségvetési biztos. Ez az arány egyébként alig haladta meg a tagállamok összesített nemzeti jövedelmének az 1 százalékát (ez nagyjából 1,53 milliárd eurónak felel meg), ezt az összeget pedig az uniós szabályoknak megfelelően visszafizetik a Huszonheteknek. A visszatérítés mértékét a tagállamok bruttó nemzeti jövedelme (GNI) alapján számolták ki.

Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. tegnap 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. tegnap 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   2024. február 28. 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.